Dupla oldalon foglalkozik Mészáros feleségének képeivel a felcsúti újság

Dupla oldalon foglalkozik Mészáros feleségének képeivel a felcsúti újság

A felcsúti újságban mutogatják Mészáros Lőrinc feleségének festményeit: az önkormányzati lap szerint Mészárosné Kelemen Beatrixnek tiszta és finom művészi lelke, valamint különös festői hivatása van. Képei gyógyítanak, a festéshez „fentről” kapja az indíttatást – szúrta ki a Hvg.hu.

A portál felidézi: elsőként a Tumblr mikroblogon kezdett pörögni, hogy dupla oldalon foglalkoznak Mészáros Lőrinc feleségének művészi világával.

„Nálam a színeknek rendkívüli jelentőségük van. Így például a sárga a fényt, a narancs a megvilágosodást, a lila pedig a spiritualitást jelképezi, s a színek valósággal élnek a képzeletemben és a képeimen” – fogalmazott a cikkben Mészárosné Kelemen Beatrix. Kitért arra is, hogy egy másik festő egyetlen mondata miatt tette le az ecsetet, ám annyira hiányzott neki a festés, hogy újra elkezdte, és ma már tudja: „kellett ez az egy mondat, hogy egészen más dolgokat kezdjek el festeni”.

http://mno.hu/

A cikkből kiderült, hogy a felcsúti polgármester felesége mintegy tíz éve fogott bele a festésbe, és első képén napraforgók voltak. Azóta számtalan technikát kipróbált, de leginkább olajjal szeret dolgozni.

„Gyógyítanak a képeim” – mondta, és hozzátette, odafentről kapta az indíttatást. „Úgy hiszem, hogy mintegy csatornaként működöm, s fentről indíttatva viszem vászonra a színeket” – fogalmazott a Felcsúti Hírlap decemberi számában.

A Felcsúti Hírlap az önkormányzat hivatalos, ingyenes hírlevele.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »