Egy fideszes győzelem is csoda lenne

Egy fideszes győzelem is csoda lenne

Totális győzelmet aratna a balliberális ellenzék egyik korábbi legerősebb fellegvárában, Komárom-Esztergom megyében. Erre egyébként minden esélyük meg is van, mivel az MSZP a megyék közül 2010-ben itt érte el a legjobb eredményét. A Fidesz–KDNP számára akár egy körzet megnyerése is hatalmas fegyvertény lenne.

A 2014-es országgyűlési választást a korábbi hat voksolással szemben új választókerületi és jogszabályi környezetben tartják, amely alapvető hatással lesz a végeredményre is. Az MNO huszonkét részes sorozatban tekinti át a megyék és Budapest korábbi eredményeit, vázolja föl az érdekességeket és a választástörténeti tendenciákat, valamint az új választókerületi struktúra fényében a tippeléssel is megpróbálkozik. Sorozatunk tizenegyedik részében Komárom-Esztergom megyét vesszük górcső alá.

Hírdetés

Az ország északnyugati részén elterülő megyében az 1989-es választási törvény öt egyéni választókerületet állított föl. Létrejött egy tatabányai, tatai, kisbéri, esztergomi és egy komáromi választókerület. A 2011-es új választási törvény a korábbi öt helyett három egyéni körzetet juttatott Komárom-Esztergom megyének. Az új szisztéma szerint létrejött egy tatabányai, egy esztergomi és egy komáromi körzet. A legtöbb település (41 darab) a komáromi körzethez tartozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »