EGY HÍR TÁLALÁSA…

…és minden, ami a hír mögött van.

Nézzük előbb a tragikus hírt a 444 tálalásában:

„Az Északi Liga jelöltje volt a macaretai fasiszta lövöldöző

Luca Traini, a macaretai lövöldözés gyanúsítottja 2017-ben az Északi Liga képviselőjelöltje volt Corridonia településen – írja a Corrierre della Sera olasz lap.

A 38 éves (más források szerint 28) férfi a közép-olaszországi Macareta városában,  délelőtt 11-kor nyitott tüzet egy autóból színesbőrű járókelőkre. A lövöldözésben hatan megsérültek. Traini merénylete feltételezések szerint összefüggésben lehet egy korábbi bűncselekménnyel, ami  napok óta rettegésben tartotta a város lakóit: egy 18 éves olasz lányt gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel. A gyilkosság gyanúsítottja egy nigériai férfi. Traini abban a városrészben lövöldözött, ahol a gyilkosság történt és a gyanúsított is lakott.  

Az olasz lövöldözőről azt írta a Corrierre della Sera, hogy ellenállás nélkül megadta magát rendőröknek, fasiszta karlendítéssel üdvözölte őket. A lap azt is kiemeli, hogy Trainit egy ismerőse idegengyűlölő rasszistaként jellemezte, és hogy a kopasz férfi bal szemöldöke fölé egy „stilizált horogkesztet” tetováltatott.”

Ezt, ugye, érti mindenki. Sikeresen bele van keverve az Északi Liga is, meg a stilizált horogkereszt is, pompás, a hülye is tudhatja, merre fele kell „gondolkodnia”. 

A Mandiner szűkszavúbban ismertet:

„Bevándorlókra nyitott tüzet egy ámokfutó Olaszországban

Afrikai migránsokra adott le lövéseket szombaton egy autós egy olasz kisvárosban.

A The Guardian értesülései szerint egy olasz kisvárosban, Maceratában autóból nyitottak tüzet bevándorlókra. A lövések öt férfit és egy nőt sebeztek meg. A merénylő a rendőrségi feltételezések szerint rasszista indítékból követhette el tettét. Az eddigi információk alapján egy helyi fehér férfi lehet a tettes.

Egyelőre még nem tudni, milyen súlyosak a sérülések.

Hírdetés

A támadás előtt pár nappal a város közelében egy tizennyolc éves olasz lány feldarabolt holttestét fedezték fel. E bűncselekménnyel egy 29 éves nigériai férfit gyanúsítottak és tartoztattak le.

A hatóságok a két erőszakos cselekmény között összefüggést valószínűsítenek.” 

Igen, nagyon is feltételezhető, hogy van összefüggés a két bűncselekmény között. Miért is ne lenne? Évek óta mondjuk, hogy ha továbbra is ez marad a helyzet Európában, akkor előbb-utóbb valahol el fog szakadni a cérna. Akkor majd mondjuk egy apa, akinek a lányát megerőszakolta és meggyilkolta valami iszlamista vagy fekete állat, fegyvert fog fogni, és bosszút fog állni. A dolgok tragikus logikája szerint majdnem biztosan ártatlanokon. És akkor majd azok is bosszút állnak, és kész is a polgárháború. S ha ez így lesz, annak azok a legfőbb és legnagyobb felelősei, bűnösei, akik ezt az elmebeteg és normális élettel összeegyeztethetetlen migrációs helyzetet létrehozták.

Mondjuk, persze, de úgyis hiába.

A nürnbergi perben is azoknak kellett volna a vádlottak padjának első sorában ülni, akik a Trianoni békediktátumot összehozták. Ám azok Nürnbergben is inkább ítéltek…

Nos, és akkor olvassuk el végül a mandiner cikke alatti kommentek egyikét, ezt:

„Nem szabad kioltani egyetlen ember életét sem, legyen az fehér, vagy fekete.

Néhány részlet a történtekről. január 31-én egy nigériai drogterjesztő feldarabolt egy tizennyolc éves római lányt, aki drogfogyasztó volt, s két bőröndbe rakta be a szerencsétlen áldozat maradványait.

A lövöldöző fiú szerelméről van szó, aki a jelek szerint bosszút állt. Abban a körzetben kezdett el lövöldözni, ahol a nigériai gyilkos lakott.

A sérültek mind afrikaiak. Az olasz elkövető a lövöldézés után levette a kabátját, s magára tekerte az olasz zászlót, majd fasiszta köszöntés után megadta magát, s elismerte felelősségét.

Az olasz fiú konditerembe járt, ahol sokáig nem volt vele semmi probléma, színes bőrű barátai is voltak. Ez idő után kezdett szélsőséges nézeteket hirdetni, így kizárták a konditeremből.

A január 31-i gyilkosság után a közösségi oldalra felkerült egy olyan fotomontázs, amelyen a Képviselőház elnöke, Boldrini látható véres fejjel, amint egy nigériai átharapta a torkát. Korábban már égettek olyan bábukat, amelyeken Boldrini és a miniszterelnök, Gentiloni képe volt.

Tudni kell, hogy a balközép kormány 1000 fő lakosra egy migráns betelepítését írta elő. Akarják, vagy sem, a buszok viszik a bevándorlókat. Izzanak a kormány- és migránsellenes hangulatok, érzelmek Olaszországban. A bevándorlás kezd elérni egy olyan kritikus pontot, amikor eltörik a váza az olaszoknál.

S március 4-én választások lesznek. A balközép pártok fasisztának bélyegzik a jobbközép ellenfeleiket, akik jelen állás szerint vezetik a népszerűségi listákat. A probléma az, hogy a nép, az utca embere kezdi a kezébe venni a migráció kezelését, a katasztrofális közbiztonság rendezését.”

Ugye, mennyire másképpen hat így már minden? Így jutunk el a „stilizált horogkereszttől” meg az Északi Ligától a szerelméért bosszút álló fiatalemberig.

No, ki meri megmondani, mi az igazság?


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »