Egy magyar találmánynak hála nem kell többé lefejelnünk a sötétben a fikuszt

Egy magyar találmánynak hála nem kell többé lefejelnünk a sötétben a fikuszt

Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában – közölte a Valor Hungariae Zrt. vasárnap.

A flAVATAR nevű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag. Ha azzal külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.

Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve – a töltöttségtől függően – akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.

Hírdetés

Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra "feltölthetőek", így újra világítani fognak. Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet – olvasható a társaság közleményében.

A találmány a magyar állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. és partnere, a kínai Morgan Star Group közös szervezésében jutott ki a kiállításra.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »