Egy nagy halom dobozzal bizonyítja igazát a kormány

A kormány saját adatai szerint több mint 2 millió 178 ezer kérdőívet küldtek vissza az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció során, sőt, tövábbi 178 ezret töltöttek ki az interneten. A sok vitát kiváltó számháborúban Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán úgy hirdetett győzelmet, hogy egy nagy halom kartondoboz előtt jelentette be a számokat, amelyek állítólag a kérdőíveket tartalmazzák.

Kovács szerint mára teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait; az eredmények pedig arról tanúskodnak, hogy „a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a Soros-tervet”, vagyis a „kötelező betelepítést”, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul. A hivatalos végeredmény szerint mind a hét kérdés esetében 2,3 millió felett volt a „Soros-tervet” elutasító válaszok száma.

Korábban Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megkérdőjelezte, hogy valóban olyan sok ívet küldtek volna vissza, mint a kormány állítja, mivel többszöri kérése ellenére nem kapott részletes, postai nyilvántartást arról, melyik nap hány ív érkezett. „Egy dolgot tudunk eddig, a posta szerint októberben 200 ezer, novemberben 2 millió levél érkezett vissza” – mondta korábban az ellenzéki politikus. Az ügyben a kormány feljelentésére nyomozás indult becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt – egyelőre hivatalosan nem Hadházy ellen.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »