"Egy verés belefér, a másodiknál viszont beleeresztettem a tárat" – megtámadták az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét

Több lövést is leadott önvédelmi fegyverével Szőke László, az Udvarhelyi Híradó főszerkesztője szombat hajnalban, miután egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen megtámadták. Az összetűzésben négyen megsérültek, két személyt a kórház sebészeti osztályára utaltak.

Egy régebbi nézeteltérésre vezethető vissza a hajnalban egy szórakozóhelyen történt incidens – közölte érdeklődésünkre Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, a 4 óra 47 perckor helyszínre riasztott bevetési egység megállapításai szerint a 37 éves székelyudvarhelyi Sz. Sz. rátámadt, majd ököllel többször megütötte az Udvarhelyi Híradó főszerkesztőjét, Szőke Lászlót, aki a földre kerülve elővette engedéllyel tartott gumilövedékes önvédelmi fegyverét, és több lövést is leadott támadójára.

A lövésektől Sz. Sz. és társa, a 32 éves udvarhelyi B. M. B., illetve a közelben tartózkodó 19 éves csíkszeredai T. A. is megsérült, ellátásra mindannyiukat kórházba szállították – közölte a szóvivő. Sz. Sz.-t és T. A.-t a sebészeti osztályra utalták be, Szőke László és B. M. B. elhagyhatták a kórházat. Az összetűzésben használt fegyvert lefoglalták, az ügyben rendbontás, bántalmazás és engedéllyel tartott lőfegyver jogtalan használata miatt indítanak eljárást – tájékoztatott Gheorghe Filip.

Szőke László a Székelyhonnak elmondta, kétszer verték meg, az első után a támadó távozott, majd később visszatérve újból bántalmazta. A főszerkesztő elmondása szerint többször kérte a lokál vendégeit, hogy hívjanak rendőrt, ezt azonban senki sem tette meg, sőt senki sem próbált a segítségére sietni. A fegyvert akkor rántotta elő, amikor a második verés során bekerült az asztal alá. A lövések leadása után rögtön hívták a hatóságokat.

Szőke szombaton a Facebookon számolt be a történtekről. Mint írta: „Most jöttem ki a rendőrségről. Nem tetszik a séróm Sz. Sz.-nek (alias SJ) sem, tegnap éjszaka jól megpakolt a Mokkában. Kétszer is – többek nagy örömére. Az elsőnél semmi gond nem volt, egy verés belefér, a másodiknál viszont beleeresztettem a tárat, kórházban van, de nincs nagy baja, túléli. Mondtam, hogy ne [email protected] velem, veréssel vagy mivel nem mentek semmire. Én is jól vagyok, egyik szemem enyhén(?) kék, s betört a fejem. Nagy előny, hogy a bal lábam nem működik rendesen, így hiába ugrált rajta SJ, nem fájt. Mindenben van valami jó… (Sajnos egy csíki fiatalt is megsebesített a kezén egy eltévedt golyó.)”

2014. májusában Szőke László szintén önvédelmi fegyvere használatára kényszerült, amikor székelyudvarhelyi lakhelye előtt hárman megtámadták. Akkor egyikük többször meglökte, majd lefejelte. Szőke fegyvert rántott, majd a fülén sebesítette meg lőfegyverével az egyik támadóját.

(Székelyhon)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »