Egymillió új utasférőhely Ferihegyen

Egymillió új utasférőhely Ferihegyen

Hatalmas forgalmat bonyolít le a húsvét körüli napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – áll a Budapest Airport közleményében, amely arra is kitér, hogy egy sor új járattal bővült a nyári menetrend kínálata.

Hatalmas forgalmat bonyolít le a húsvét körüli napokban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a napi utasszám a nyári csúcsidőszakot idézi. Csütörtökön és pénteken is jóval meghaladta a negyvenezer főt az érkező és induló utasok száma Ferihegyen -írja a Budapest Airport közleménye.

Sok honfitársunk használta ki a négynapos ünnep kínálta lehetőséget egy-egy külföldi utazásra, mint ahogy a külföldön dolgozó magyarok is szívesen térnek haza a húsvéti ünnepekre.

Emellett a forgalom nem elhanyagolható részét teszik ki azok a külföldiek, akik Magyarországon kívánják eltölteni a tavaszi ünnepet.

A fenti híreken túl a Budapest Airport arra is felhívta a figyelmet, hogy a Vizcayai-öböltől Norvégiáig terjed a Budapestről üzemelő új repülőjáratok sora, melyek a hétvégén életbe lépett nyári menetrendi időszaktól indultak el.

Az új járatok mellett egy sor légitársaság bejelentette, hogy a jelentős igények miatt tovább növeli a Budapestre közlekedő járatainak a számát. Így csak a március végétől október végéig terjedő időszakban közel egy millió utasférőhellyel többet kínálnak a légitársaságok a magyar fővárosból, mint tavaly ilyenkor.

– hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »