Egyre több családnál van újra áram

Több száz háztartásban három napig nem volt áram a Nyugat-Dunántúlon pusztító csütörtök éjszakai vihar után. A legsúlyosabb a helyzet az Őrségben, ahol a vihar két faluban is megsemmisítette a villamoshálózat kétharmadát, itt gyakorlatilag új hálózatot kell építeni. Az áramszolgáltató munkatársai is azt mondják, hogy ők még ilyet nem láttak. Több helyen valószínűleg csak hétfőn állhat helyre a szolgáltatás.

A csütörtöki vihar 3 kilométer hosszan rongálta meg a vezetékeket Bajánsenyén, így a település villamoshálózatának kétharmada teljesen megsemmisült. A károk még az E.ON szakembereit is meglepték, egyikük csak hüledezni tudott a Híradó kamerájának.

A településen 300 lakást érintett az áramszünet. Aki teheti, aggregátorral próbálja biztosítani az áramot. Teljes ellátásra azonban ezek a gépek nem alkalmasak. Kercaszomoron is hasonló helyzetbe kerültek a lakók. Itt közös hűtőládákba pakolták az élelmiszereket.

Dunaszigeten több házban továbbra sincs áram, ám amíg vasárnap délelőtt közel ezer lakásban nem volt áram, estére a hibák jelentős részét kijavították.

Varga Ivett az E.ON kommunikációs referense azt mondta, hogy vasárnap estig még körülbelül 200 háztartásban továbbra sem tudják visszaállítani az áramszolgáltatást, ezt hétfőn viszont már biztosan megoldják. Azt azonban még nem tudja, hogy kártérítés kapnak-e azok, akiknél több napig szünetelt a szolgáltatás, a megyei kormányhivatalra várnak.

A keleti országrészre szombat éjszaka csapott le vihar. Mátészalkán villám csapott az egyik házba. A kémény szinte teljesen szétrobbant, és cserepek hullottak le a földre. A vihar több mint egy órán át tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »