Egyre több helyen fizethetünk Mészáros Lőrincnek a szállásért

A tőkeemelés első lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. A szerdán közzétett ügylet eredményeképpen a Konzum Nyrt. közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. összesen 99,99 százalékos üzletrészének tulajdonosává válik – vette észre a társaság közlését a hvg.hu a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

E lépéssel megnyílt az út ahhoz, hogy 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerüljön a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A Hunguest Hotels szállodaláncot korábban a balliberális érában igen sikeres vállalkozó, Leisztinger Tamás adta el Jászai Gellértnek. A portál megjegyzi, a Konzum Nyrt. élén tevékenykedő gyakorlatilag Mészáros jobbkezeként ténykedik. A Konzum Nyrt. igazgatóságában Jászain kívül Mészáros három gyermeke, Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifjabb Mészáros Lőrinc, illetve Linczényi Aladin Ádám ül.

A portál visszaidézi: tavaly Mészárosé lett a Balatontourist is, melynek a válság előtt Jászai volt a tulajdonosa, még az SCD-csoport színeiben. A Balatontourist kempingjei, melyek a teljes tavat körbefogják, összesen 106 hektárnyi, partmenti területen fekszenek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »