Eladták a magyarországi Praktikert

Eladták a magyarországi Praktikert

Új tulajdonoshoz került a magyarországi Praktiker áruházlánc. A társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került – közölte a lánc csütörtökön.

A Wallis és Karl-Heinz Keth abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget, illetve az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni közös cégben, amelynek a Wallis a többségi tulajdonosa.

A közlemény szerint a felek azt remélik, hogy a Gazdasági Versenyhivatal az ehhez szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

A hazai Praktiker német anyavállalata még 2013-ban kezdeményezte a németországi működés felszámolását, ez azonban nem volt kihatással a hazai Praktiker-láncra.

A vevők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és közleményük szerint a beszállítói körben sem várható változás. A lánc 1100 embernek biztosít munkát országszerte, a társaságnak jelenleg 19 áruháza van Magyarországon.

A tulajdonosváltás a Dentons nemzetközi ügyvédi iroda magyarországi irodája, a Réczicza Dentons Europe LLP közreműködésével zajlott, eladói oldalon a Praktiker német felszámolója, illetve az általa megbízott német Gleiss Lutz ügyvédi iroda vett részt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »