Életfogytiglanit kapott a két embert meggyilkoló dunaszerdahelyi férfi

Életfogytiglanit kapott a két embert meggyilkoló dunaszerdahelyi férfi

A Nagyszombati kerületi bíróság hétfőn életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az a 35 éves dunaszerdahelyi férfit, aki 2015-ben két embert is meggyilkolt.

M. László 2015-ben először az 55 éves rokkantnyugdíjas Máriát ölte meg, majd néhány hónappal később az ugyanazon a településen élő 63 éves Ferenccel is végzett.

A megölt férfit az elkövető lakásában találták meg fóliába csomagolva, ahova azzal a szándékkal vitte a holttestet, hogy elégesse. Az áldozaton több szúrt sebet is találtak, az elkövető valószínűleg haszonszerzés céljából ölte meg a 63 éves férfit.

Máriát pár hónappal korábban találták holtan saját lakásán betört fejjel és a nyakát ért sérülésekkel. Akkor őrizetbe vették M. Lászlót, de az ügyész a bizonyítékok hiányosságára hivatkozva szabadon engedte.

A bíróság most a vádlottat mindkét gyilkosság elkövetéséért bűnösnek tartja, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Az elítélt a bűncselekmények különös kegyetlenségére való tekintettel a legszigorúbban őrzött fegyházba kerül.

A bíróság döntése nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »