Elhunyt a Motörhead klasszikus felállásának utolsó tagja

Elhunyt a Motörhead klasszikus felállásának utolsó tagja

Meghalt Fast Eddie Clarke, a Motörhead egykori gitárosa. A zenész 67 éves korában, szerdán Londonban hunyt el; halálával a Motörhead klasszikus felállásából immár senki sincs életben. 

Az Edward Allan Clarke néven anyakönyvezett zenész haláláról a Motörhead közösségi oldala adott hírt csütörtökön. A heavy metal zenekar klasszikus felállásából, amely az első öt lemezt készítette, ő halt meg utoljára. 2015-ben hunyt el az énekes-basszusgitáros, Lemmy Kilmister és Philthy Animal Taylor dobos.

A zenekar Facebookon közzétett bejegyzésében azt írja, a zenész egy kórházban hunyt el, ahol tüdőgyulladással kezelték.

A The Independent című brit napilap online kiadásában felidézte, hogy Fast Eddie Clarke a hetvenes évek közepén találkozott Lemmy Kilmisterrel, majd 1976-ban csatlakozott a Motörheadhez. A legendás trió egészen 1982-ig zenélt együtt, ezalatt öt stúdiólemezt készített. A Motörhead című debütalbum 1977-ben, az Overkill és a Bomber 1979-ben, az Ace of Spades 1980-ban, az Iron Fist 1982-ben jelent meg.

Fast Eddie Clarke 1982-ben a Motörhead amerikai turnéján lépett ki a zenekarból, miután a hírek szerint elégedetlen volt az Iron Fist című albummal. Távozása után megalakította a Fastway elnevezésű együttest. A Fastway hét stúdiólemezt jelentetett meg, az utolsót 2011-ben, Dog Eat Dog címmel. 2014-ben blues szólóalbummal jelentkezett. Abban az évben Lemmyvel és a Motörheaddel is újra fellépett egy birminghami koncerten, amelyen az Ace of Spades című dalt adták elő közösen.

MTI

Nyitókép: metalship.org


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »