Elhunyt Usztics Mátyás színművész

Életének 68. évében elhunyt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója. A gyászhírt a család hozzájárulásával Usztics Facebook-oldalán közölték vasárnap délután. Saját, Penészleki temető című versével búcsúztak tőle.

(A bejegyzés a család hozzájárulásával történt) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 68-ik évében elhunyt Usztics M…

Közzétette: Usztics Mátyás és barátai -hivatalos közösségi oldal – 2017. április 30.

Usztics Mátyás karrierje a Nemzeti Színházban indult 1969-ben, ahol 1970-ig játszott. 1973-1975 között a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja volt, majd 1975-ben átszerződött a 25. Színházhoz 1977-ig. Országosan ismertté azonban televíziós sorozatai tették: az Angyalbőrben című sorozat Karádi őrmestereként és a Kisváros Hunyadi főtörzseként emlékeznek rá sokan, de szinkronszerepeivel is maradandót alkotott. Kabaréjelenetekben is szerepelt, legendás alakja volt Teri néni. A Rock Színház alapítótagja volt, 1982-ben szerepelt a Sztárcsinálók című, első magyar rockoperában.

Az utóbbi évtizedekben közéleti szerepet vállalt, ő hirdette meg a Magor-mozgalmat, de részt vett a Magyar Gárda megalapításában is. A magyar megmaradásért küzdő szervezet főkapitánya is volt.

Hírdetés

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »