Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak

Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak

Halottnak a csók…

Ha a Jobbik–MSZP-P–DK–LMP összefogását az elmés jobboldali sajtó zombikoalíciónak nevezte, akkor a szombati tüntetés okkal kaphatja a Walking dead nevet. Politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak. Ennél horrorisztikusabb felvonulásra még halloween idején sem számíthatunk…

Igazi rém-menet lesz az agyhalottak demonstrációja. Persze nem azért, mert állítólag részt vesz a tüntetésen a törni-zúzni kész, baloldali B-közép, az Antifa néhány európai megszállottja (vagy legalább is, reméljük, hogy nem ezért.), hanem főképp azért mert a tervezett felvonulásnak okai és céljai egyaránt rémületesek.

A tüntetésre ugyanis azért kerül sor, mert a szervezők elsősorban nem hiszik, hogy a lezajlott választás tiszta lett volna. Az a tény, hogy ötvenezer embert kellett volna bevonni a csalásba, mint általában a derekasabb összeesküvésekbe, nem zavarja őket. Meggyőződésük olyan szilárd, mint másoknak a cionista gyíkemberek aljas machinációiba, a Föld laposságába, vagy a chemtrail-projekt veszélyeibe vetett hite.

Másodsorban abban sem hisznek a tüntetők, hogy a választási rendszer a nép valódi politikai akaratát tükrözi. Hogy az elért voksokkal más országokban is elsöprő többséget szerez a Fidesz, az ugyanúgy nem zavarja őket, mint a valóság egyéb elemei.

Bár az tény, hogy a választás megmutatta, többen vannak, akik nem akarják a Fidesz-kormányt, mint azok, akik igen, ennek semmi jelentősége nincs.

Elképesztően sok dologra igaz ugyanis, hogy nem akarjuk. Igazából végtelen mennyiségű dolgot nem akarunk. De ezen a vonalon, még csak viccből sem érdemes elindulni. Mert életnek, cselekvésnek, szabadságnak azt nevezzük, ha valamit akarunk, s akaratunknak megfelelően cselekszünk. A nem akarás semmi. Értelmetlenség. Az akarat az egyetlen, ami a valóságra hat.

És ezzel el is jutottunk a tervezett tüntetés szörnyű céljaihoz. Ezek a nem-demokraták ugyanis a demokratikusan megválasztott parlament ellen tüntetnek. És az egy dolog, hogy ezzel voltaképpen az ország – világos szándékok mellett kiálló, azaz a Fideszre szavazó – milliói ellen demonstrálnak, de egyúttal a köztársaság megdöntésén is fáradoznak.

Hírdetés

Lányi Örs, a tüntetés ötletgazdája úgy nyilatkozott, „bízik abban, amit a momentumos Fekete-Győr András jósolt, hogy nem négy évig kell kitartania a mostani lendületüknek, mert ez a rendszer hamarabb összeomlik. Abban bízik, hogy a szombati fővárosi tüntetés szikra lehet, ami beindítja a vidéki nagyvárosokban, falvakban is a tüntetéseket, …illetve, hogy fellépésüket sztrájkok követhetik a különböző szektorokban.”

Talán ma még túlzás az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása irányuló bűncselekménynek nevezni a tervezett demonstrációt, de azért az, aki nem fogadja el a demokratikus választás eredményét, aki csak azt tekinti legitim választásnak, amelyen az ő pártjai nyernek, nos, az nem demokrata, az nem akar demokráciát, s, ha olyan víziói vannak, mint amilyeneket Lányi Örs delirál, akkor ő a demokratikus rend megdöntésére készül.

Persze nem kell rémeket látni akkor sem, ha a legkegyetlenebb zombi-apokalipszisre készülnek a menetelők.  Az elkésett lázadás ugyanis éppen olyan röhejes, mint amilyenek ezek a kormánybuktatás igényével meginduló nagy nekiveselkedések általában. Most aktuálisan különösen vicces, hogy kereken egy hetet késtek a hatalmas mega-giga tömegdemonstráció szervezői. Ha a múlt szombaton kivonul a sugárutakra a zombi-koalíció minden híve, talán lett volna eredménye a dolognak.

És az is vicces, hogy most, a választás után hirtelen észbe kaptak és mégis szívesen összeborulnának a nyilasok és liberálisok, a zöldek és a kommunisták, a globális hálózatok multikulturális szálláscsinálói és a helyi kleptokraták ellen küzdő donkihóték.

A kétségbeesett önfeladás eleinte szánalmasnak tűnt, de ma már világos, hogy a hatalom vágya és a gyűlölet mérge minden identitását elmossa ezeknek az embereknek. Nemesebb volt, amíg utálták egymást. Nemesebb és hitelesebb. Most, összefogva sem hitel, sem nem.

A konok hatalomvágy és bugyborgó gyűlölet tombolását elhűlve bámuló széles közönség megnyugtatására azonban hadd írjam ide: a hasonló (a kormánybuktatás igényével fellépő) demonstrációk számadataira emlékezve, biztosak lehetünk benne, hogy – szemben okaival és céljaival – a szombati walking dead méretei korántsem lesznek ijesztőek.

www.tutiblog.com

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »