Elmarad a hétvégére tervezett Budapest-rali

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a szervezőbizottság közös döntésének értelmében elmarad az idei Budapest-rali, amelyet hétvégén rendeztek volna meg.

Az országos bajnokság hatodik futamát azért kellett törölni, mert – az mnasz.hu-n olvasható közlemény szerint – a szervezőbizottság nem rendelkezik a megrendezéshez szükséges összes hatósági engedéllyel, s “a kialakult helyzetben” nem biztos, hogy a rajtig megkapják ezeket a dokumentumokat.

A futam pótlásáról a közlemény szerint az MNASZ és a rendező várhatóan november 10. és 12. között gondoskodik.

Oláh Gyárfás MNASZ-elnök és Adamovits Márk, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, hogy a verseny előkészítése augusztus 23-ig az előzetes ütemterv szerint zajlott, a szükséges megállapodásokat időben megkötötték, a terület- és úthasználati díjakat megfizették, a jogszabályokban előírt engedélyeket megkérték.

“Több sajtóorgánumban jelentek meg hamis és félinformációk a múlt héten, amelyek megállíthatatlan lakossági felháborodást okoztak a Budapest Rallye szervezésével kapcsolatban” – áll az MNASZ közleményében.

A médiában megjelent hírek következményeként a végleges hatósági engedélyek kiadása elakadt, ezért döntöttek a verseny törlése mellett.

Az ob következő futama így az október 13-15. között Pécsen és környékén sorra kerülő Mecsek-rali lesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »