Elnézést kér a kutyaverő édesanyja

Nem mond le tisztségéről Detek alpolgármestere. Gulyás Erzsébet távozását azért követeli többek között a Jobbik országgyűlési képviselője, valamint közel húszezer aláíró az interneten, mert a borsodi település második emberének fia még tavaly nyáron bottal agyonvert egy kutyát.

Elnézést kér a fia nevében is minden jóérzésű embertől és az állatbarátoktól is fia hibája miatt Gulyás Erzsébet. Ismeretes, a 18 éves deteki K. István egy videómegosztóra került felvételen agyonvert egy kutyát. A borsodi fiatalember tettével igen kellemetlen helyzetbe hozta édesanyját, aki az említett település alpolgármestereként dolgozik. Gulyás Erzsébet a Magyar Nemzetnek nyomatékosította, hogy férjével nem erre nevelték kamasz gyermeküket. Hozzátette, most is kutyamenhelyről hozott eb védi a portájukat.

– A kutyát elütötte egy autó, a fiam az út mellett találta meg. Azért vitte a patakpartra, hogy ott véget vessen az állat szenvedésének – mondta el megkeresésünkre. Beszámolt arról is, hogy mindez még a nyáron történt, a rendőrségi meghallgatás is, nem érti, hogy miért nem került még mindig pont ennek az ügynek a végére. Kijelentette: nem fog lemondani az alpolgármesteri tisztségről.

Nem örül Szikora Csaba, hogy falujuk e videó miatt került be a hírekbe – mondta el a Borsnak a település polgármestere. Beszámolt arról is, hogy kiáll az alpolgármester asszony mellett. Detek második emberének távozását követelte közleményében Egyed Zsolt jobbikos parlamenti képviselő is, aki jelezte azt is, hogy feljelentést tesz. Az interneten az alpolgármester lemondatásáért aláírásgyűjtés indult, eddig közel húszezren írták alá.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 01. 13.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »