Előzetes letartóztatásban az újszülöttjét feldaraboló pásztói fehér cigány – Hegyi Mónika csak 10-20 évet kaphat

Előzetes letartóztatásban az újszülöttjét feldaraboló pásztói fehér cigány – Hegyi Mónika csak 10-20 évet kaphat

A bíróság pénteken elrendelte annak a 34 éves pásztói nőnek az előzetes letartóztatását, aki megölte újszülött gyermekét – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: a nő, akit január 10-én elfogtak és őrizetbe vettek, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntett miatt folytatnak ellene eljárást.

Előzetes letartóztatására a Nógrád Megyei Főügyészség tett indítványt.

Bóna Gyula főügyész az MTI-vel közölte: a gyanú szerint a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes várandósságból származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta.

A gyermek fejét kedden egy kutya találta meg. Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született. A fej és a nyak több részén sérüléseket, valamint elmozdulásos koponyacsonttörést is észleltek a vizsgálat során.

A főügyész hozzátette: az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – a büntetés nagysága, a kiszabható tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt – megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, és a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást.

Ismeretes: hétfőn levágott csecsemőfejet találták Pásztón. Nem sokkal később elfogták a kisfiú anyját, Hegyi Mónikát, őt gyanúsítják a bestiális cselekedettel. A helyiek úgy tudják, hogy az asszony szeretőjétől esett teherbe, ezért nem árulta el senkinek, hogy várandós. A baba többi testrészét még mindig keresik.

(MTI – Borsonline nyomán)

Korábban írtuk: Csecsemőfej a kutya szájában – ez az elcigányosodott ribanc ölte meg a gyermekét Pásztón


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »