Elvették a német rendőrök a híressé vált lengyel molinót

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken a Berlinben zajló röplabda olimpiai selejtező tornán a lengyel Pogon Szczecin szurkolói egy transzparenst feszítettek ki, melyen az állt: “Az asszonyaitokat védjétek meg, ne a mi demokráciánkat” – reagálva az aktuális politikai eseményekre.

A transzparensről készült képek bejárták az európai sajtót, Magyarországon és más országokban is lehozták a főbb hírportálok. Ezt a meccset 3:2 arányban a németek nyerték, de a csoport állásán ez már mit sem változtatott, mindkét válogatott az elődöntőben volt már ekkor.

Szombaton a lengyelek a franciákkal találkoztak az elődöntőben, akiktől 3:0-ás vereséget szenvedtek. A másik elődöntőben a németek ugyancsak kikaptak az oroszoktól, így a két csapat ismét összekerült egymással: a bronzmeccsre.

A Pogon-szurkolók 3. helyért vívott találkozóra ismét megpróbálták bevinni a híressé vált molinót, ám a német rendőrség kartávolságban álló kopói már a csarnokhoz vezető úton lecsaptak rájuk. A molinót nagyon határozottan és demokratikusan elkobozták, és ezzel tulajdonképpen helyre is állították a világ egyensúlyát.

A lengyel válogatott mindenesetre csattanós választ adott a házigazdáknak: megnyerték a meccset, ezzel a torna bronzérmét és hozzá a jogot, hogy folytassák az olimpiai kvótáért való küzdelmet a következő, tokiói selejtező tornán.

A hír tematikus Facebook-oldalunkon jelent meg, kövesse Ön is!

 

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »