Embercsempészésért ítélték el a volt SZDSZ-es politikus fiát

Embercsempészésért ítélték el a volt SZDSZ-es politikus fiát

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészetért két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, a liberális jogvédőként is tevékenykedő Horváth Aladár fiát. A lehallgatási jegyzőkönyvekből kiderült, az akkor taxisként tevékenykedő ifj. Horváth tudta, hogy egy embercsempészetre szakosodott szervezett bűnözői csoportnak dolgozik.

Ifjabb Horváth „Mennemkell” című Facebook posztjában osztotta meg a nyilvánossággal, hogy elítélte a bíróság, mert – mint írja – taxisként társaival illegális migránsokat szállított.

Hírdetés

A férfi azt állítja fogalma sem volt róla, hogy ez bűncselekmény: 

„Én mint kezdő taxis nem érdekelt, milyen származású ember ül be, és hova kell vinnem, hiszen ez a munkám vittem is, csak fizessen… kollégákkal együtt megbízható rendes emberekkel, akik büntetlen előéletűek ahogy Én is! Dolgoztunk!”

Az embercsempészetért elítélt bűnöző szerint az egész ügynek csak az volt a célja, hogy lejárassák apját, aki a legutóbbi választásokon a Magyarországi Cigány Párt alapító elnöke, a 2014-es választáson listavezetője volt. 

A Nemzeti Nyomozóiroda egy bűnszervezet felderítése közben kezdte lehallgatni Horváthot, aki a nyomozati iratok szerint afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat csempészett Ausztriába.

A férfi még 2012 júliusában bukott le egy igazoltatásnál, amikor Hegyeshalom közelében a rendőrök három afgánt találtak a kocsijában. A lehallgatási jegyzőkönyvekből kiderült, ifj. Horváth tudta, hogy egy embercsempészetre szakosodott szervezett bűnözői csoportnak dolgozik.

Horváth Aladár megkeresésünkre megerősítette, hogy fiát elítélték, ám kommentálni nem kívánta a történteket. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »