Ennyit Trump "szabadság-ajándékáról": a CEU után most a Soros-ügynökökre vonatkozó törvény miatt "aggódnak"

Aggodalmának adott hangot az amerikai külügyminisztérium a magyar Országgyűlés által a múlt héten elfogadott civiltörvény miatt, mondván: "a jogszabály méltánytalan terhet ró a civil szervezetekre, amelyek a korrupció ellen és a polgárjogok érvényre juttatásáért küzdenek".

A minisztérium helyi idő szerint hétfőn a honlapján nyilvánosságra hozott közleményében hozzátette: “a külföldről támogatott szervezetek olyan színben való feltüntetésével, hogy a magyar társadalom érdekei ellen tevékenykednek, a jogszabály gyengítheti a magyarok azon képességét, hogy szerveződjenek, és aggodalmaikat jogszerű és demokratikus módon fejezzék ki”.

A tárca szerint a jogszabály hatályba lépésével Magyarország újabb lépéssel távolodna el azon elkötelezettségétől, hogy tiszteletben tartja azokat az értékeket és elveket, amelyek a NATO és az EU középpontjában állnak.

Az Országgyűlés a múlt héten fogadta el a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot, amely azt írja elő, hogy minden olyan civil szervezetnek, amely évente 7,2 millió forintnál több támogatást kap külföldről, kötelezően be kell jegyeztetnie magát, és a sajtótörvény hatálya alá eső kiadványaikon fel kell tüntetniük, hogy külföldről támogatott szervezetek. A Köztársasági Elnöki Hivatal múlt pénteken közölte: Áder János államfő aláírta a törvényt, mert véleménye szerint nem befolyásolja az említettnél több külföldi támogatást kapó szervezetek tevékenységét, csupán további adminisztrációs kötelezettségük keletkezik.

Mint ismeretes, Orbán Viktor azt mondta Trump elnökké választása után: "Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, hogy nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni. Nagy dolog ez, nagy szabadság, nagy ajándék."

Nos, úgy tűnik, szó sincs semmiféle engedélyről…

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Korábban írtuk: A "Soros-ellenes" Trump-csapat nagyon aggódik a CEU miatt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »