Erősödött a forint a svájci frankkal szemben

A forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben alig változott szerda reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben, a svájci frankkal szemben viszont erősödött.

A svájci frank jegyzése a kedd esti 326,95 forintról 325,58 forintra csökkent szerda reggelre. Az euró és a dollár jegyzése csak kevéssé változott. Az eurót a kedd esti 358,63 forint után szerda reggel fél nyolckor 358,62 forinton jegyezték, a dollárt pedig 295,24 után 295,10 forinton.

Hírdetés

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó forintkamatokat. A monetáris tanács a döntés indoklásában leszögezte, hogy az MNB továbbra is az árstabilitás fenntartását tekinti a legfontosabb feladatának. Összegzésében válságállónak minősítette a magyar gazdaságot az MNB a járvány által támasztott kihívásokkal szemben. Jelezte egyúttal, hogy az inflációs kockázat emelkedésének elhárítására törekszik a bizonytalan globális piaci környezetben.

A forint a hónap eleje óta az euróval szemben 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben viszont másfél százalékkal erősödött.

A tavaly december 31-i árfolyamához képest a forint 1,6 százalékkal áll erősebben az euróval szemben, 0,5 százalékkal erősebben a dollárral szemben és 3,2 százalékkal a svájci frankkal szemen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »