És akkor kiderül, hogy Gőgös Zoltán hülye, mint a segg

Történt egy szép szombati napon, hogy Gőgős Zoltán besétált az ATV stúdiójába, előadott egy külpolitikai eszmefuttatást a migrációs válság „európai megoldásáról” – amelynek a végére kiderült, hogy síkhülye a témához.

Alapvetően háromféle politikus létezik. A vezető, akinek legalább illik úgy tennie, mintha mindenhez értene, ennek céljából célszerű körülvennie magát olyanokkal, akik tényleg konyítanak egy-egy területhez. A megélhetési, aki egy-egy térségben ügyesen kinyírta minden riválisát, korrekt módon leszervezte a körzetében a választási kampányt, és, ha jól áll a pártja, akkor egyéniben, ha rosszabbul, akkor jutalmul listán bejut a parlamentbe, ahol negyedévente egyszer papírról felolvas egy szöveget. És, hát volna a szakpolitikus, akinek közéleti létezését, havi 6-8 százezres jövedelmét annak köszönheti, hogy egy adott szakterület jó ismerője, a többi ügyben meg igyekszik hallgatni. Az okosabbak mindig tartanak a zsebükben egy hordozható bullshit-makert, amiből jól hangzó általánosságokat ránthatnak elő, ha olyasmiről van szó, amihez nem értenek.

Gőgös Zolán nem tartozik az okosabbak közé. Ő mezőgazdasági szakpolitikusként, a hazai TSZ-elnökökből lett nagybirtokosok rendes politikai iparosnak megismert kijáró embereként is saját kútfőből tolja a frankót, akármiről is kérdezik. Az ATV-ben Hiller Istvánnak a határzárat elismerő, Tóbiás József pártelnök diszkrét tasliját kiérdemlő szavairól kérdezték. Ő elmondta, hogy nem, a Hillerpistának nincs igaza, mert ez bizony nem, hogy magyar, de még uniós szinten sem megoldható kérdés, ez egész Európa problémája. Eddig azt hihetnénk hogy egy ügyes mozdulattal bekapcsolta a zakóban rejtőző bullshit-makert, és az súgta neki ezt a remekbe szabott közhelyet. De nem.

Zoli bá’ szabadon engedi a lelke mélyén lakozó mackónadrágos Szókratészt, aki két Mátyás-keserű között, egy kövidinka kisfröccs mellett oktatja az Ilonka presszó törzsközönségét. Ezúttal a törökökről. Imígyen:

Hírdetés

„Törökország is Európa része. Hát Európai Uniós tagságra pályázik, tíz éve lassan, csak először adni kellene a nőknek szavazati jogot. Ugye, ez a probléma Törökországgal, most már remélem, ezt megoldják.”

(A videóban 5:43-tól)

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »