Esperesük mellé álltak az evangélikusok

„Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem annak – nyilván a közelgő választások miatt – önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak” – reagált közleményben a Magyar Evangélikus Egyház püspöki tanácsa a Kossuth Rádiban közvetített húsvétvasárnapi istentisztelet kapcsán. A prédikációban az esperes ugyanis közéleti, sőt kormánykritikusnak vélt gondolatokat is megfogalmazott.

A Fabiny Tamás, Gáncs Péter és Szemerei János püspökök által jegyzett közleményben azt írták: meggyőződésük, hogy lelkészeik esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak.

http://mno.hu/

„Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük” – tették hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »