EU-csúcs: Macronnal is egyeztetett Orbán Viktor

EU-csúcs: Macronnal is egyeztetett Orbán Viktor

A francia elnökkel is tárgyalt Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó előtt Szófiában. A miniszterelnök a megbeszélésről Facebook-oldalára töltött fel képet. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a találkozóról a távirati irodának csak annyit mondott, hogy a felek megállapodtak abban, hogy a jövőben intenzívebbé teszik a kétoldalú párbeszédet.

A magyar kormányfő tegnap a Fidesz uniós pártcsaládjához tartozó európai pártok vezetőivel találkozott – Orbán Viktor, Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, és a holland kereszténydemokrata tömörülés vezetőjével is egyeztetett.

http://mno.hu/

A csúcson a Nyugat-Balkán jövője, az iráni atomalku, és az amerikai kereskedelmi tarifa kérdése is szerepel. A találkozón a balkáni országok vezetőivel egyeztet a 28 állam- és kormányfő a térség társadalmi- és gazdasági fejlődéséről, illetve egy esetleges uniós csatlakozásról. Mindemellett tárgyalnak az iráni atomegyezmény megmentéséről is, miután az Egyesült Államok kilépett a megállapodásból. Az Európai Tanács elnöke egyébként közös fellépést sürget az amerikai védővámokkal szemben is – az uniós vezetők kereskedelmi háború kirobbanásától tartanak, miután Donald Trump elnök az európai és a kínai acél-, illetve alumíniumipari termékekre védővámot vet ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »