Évek óta feketén működhet az erzsébetvárosi parkolás

Évek óta feketén működhet az erzsébetvárosi parkolás

Milliárdos bevételkiesést jelenthet Erzsébetvárosnak, hogy egy magáncég, az Er-Park több mint hétezer parkolóhelyet üzemeltet a kerületben – értesült a 444.hu.

Az ügylet törvénytelen lehet, hiszen egy 2012-es szabályozás alapján az önkormányzatoknak saját céget kell létrehozniuk a parkolási feladatok ellátására – és legfeljebb ez bízhat meg később alvállalkozókat.

Erzsébetvárosban azonban ilyen önkormányzati megbízó cég nincs, a kerület egyszerűen osztozik a parkoltatásban az Er-Parkban. A visszás helyzetet Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere is elismerte a portál szerint, egy tavaly júniusi megbeszélésen ugyanis elég egyértelműen fogalmazott: „Egy biztos, hogy a mostani jogszabályi környezet ilyen típusú vállalkozás számára, ilyen típusú tevékenységre nem ad lehetőséget.” 

http://mno.hu/

Ehhez képest, a helyzet azóta sem változott Erzsébetvárosban; a parkoltatásról szóló, egyébként 2019-ig érvényes koncessziós szerződést sem szüntették meg – számol be róla a portál. Az önkormányzat jogi ellentmondásokkal indokolta a késlekedést. „(…) a szerződéssel kapcsolatban több jogi szakvélemény is készült, melyek között ellentmondások vannak. Ezek feloldása, valamint az ügy további alaposabb kivizsgálása jelenleg is folyamatban van” – írták a lapnak küldött levelükben.

A kerületben jelentős haszonnal dolgozó magáncég-konzorciumnak számít, tulajdonosi köre pedig átfedést mutat a Ferencvárosban aktív Fer-Parkéval.
A konzorcium tagjai:

Centrum Parkoló (Peteredy utca 6.), képviselő: Fürst GyörgyE-Kontrol (Szív utca 40.), képviselő: Benedek BálintC-WARE  (Peteredy utca 6.), képviselő: Zsuffa AndrásC-Service (Peteredy utca 6.), képviselő: Baloghné Bókkon Ágnes

Vagyis a Centrum Parkoló és Fürst György a büntetőügyben is érintett. A többségi tulajdonos Kupper András volt, aki egyébként csak tanú a cége ellen indított büntetőperben. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »