Ez felháborító: Hollikék családi alapítványát is támogatta Soros

Ez felháborító: Hollikék családi alapítványát is támogatta Soros

Ha van kíméletlen ostorozója Soros György szellemiségének, szervezeteinek és nemzetközi tevékenységének, akkor az Hollik István.

A KDNP-s képviselő csak 2015-ben lépett a nagypolitika porondjára – azelőtt az Ifjú Kereszténydemokraták elnöke volt – de feltűnése óta Németh Szilárdot is megszégyenítő vehemenciával bírálja Sorost: megesik, hogy egy sajtótájékoztatón tizenkétszer is kimondja nevét, Brüsszelt dróton rángató cselszövőként mutatja a pénzembert.

Soros pénze Nagymarosig is elér

Ehhez képest lehet meglepő, hogy a külföldi milliárdos Hollikék családi alapítványát is támogatta. A képviselő édesanyja, Rendessy Annamária 1995-ben hozta létre a hospice szolgáltatásokkal és mentálhigiénés tevékenységgel foglalkozó, nagymarosi bejegyzésű Pax Corporis Alapítványt.

A civil szervezet sok települési programot szervez, diatbétesz klubjuk pedig 1998-ban ötvenezer forintnyi támogatást kapott a Soros Alapítványtól. A megítélt összeg már akkor sem számított túl nagynak, a támogatás igénylésében sincs semmi kivetnivaló – ha valamiért mégis érdekes lehet, akkor az Hollik megalkuvást nem ismerő Soros-ellenessége.

http://mno.hu/

Minderről a Soros-szervezet tudóított egy korabeli elszámolásában. A korábban háziorvosként dolgozó Rendessy Annamária megkeresésünkre azt mondta, nem is tudott a Soros-támogatásról, azt szerinte diabétesz-klub korábbi, eléggé önjárónak számító vezetője igényelhette.

Levélben fordultunk a kereszténydemokrata politikushoz, hogy tudott-e a Pax Corporisnak juttatott támogatásról, és – tekintve heves ellenérzéseit – családi alapítványuk tervezi-e visszautalni a Magyarország ellenségétől kapott pénzt.

Választ egyelőre nem kaptunk Hollik Istvántól. Ha érkezik reakció, frissítjük cikkünket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »