Ez lesz a kegyelemdöfés: négyszázezer szíriai viheti magával a pereputtyát Németországba

2015 és 2017 között 230 ezer "menekült" élt azzal a lehetőséggel, hogy menedékkérelmének elfogadása után magával vigye a családját is Németországba. 2018-ban már 390 ezer befogadott élhet a családegyesítési jogával – olvasható a Bild kedden megjelent írásában.

Ahogy a tudósításból kiderül, a családegyesítési vízumot megkapók többsége Szíriából és Irakból jön, a két országból eddig összesen 102 ezer ember kapott beutazási engedélyt.

A Bild információi szerint ezzel a hatalmas terheléssel a német konzulátusok is alig tudnak megbirkózni, ennek tudható be, hogy a várakozási idők is nagyon meghosszabbodtak. A cikk szerint egy vízumigényléshez szükséges időpontra már akár 16 hónapot is várniuk kell az igénylőknek.

A család egységének elve egyékbént egy fontos menekültjogi alapelv. Az elv szerint a menekült nem tehető ki a "biztonság vagy család" választásának. Az elv tartalmilag azt jelenti, hogy legalább a menekült házastársának és egyenes ági leszármazóinak meg kell engedni, hogy vele együtt éljenek a védelmet nyújtó országban, akkor is, ha ők maguk nem menekültek.

(Bild – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »