Ezért költenek 30 milliárdot a 2 milliárdos eseményre – megy a porhintés

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Maccabi Vívó és Atlétikai Club az MTK közreműködésével vállalta, hogy támogatja és segíti a budapesti 2019-es Maccabi Európa Játékok rendezését. A Játékokkal kapcsolatos szervezési és rendezési feladatok költségeinek fedezetéről kormányhatározat rendelkezik 2,1 milliárd forintot biztosítva erre a célra.

Ennyibe kerül a Játékok megrendezése Magyarországnak. A Mazsihisz számára természetes volt, hogy Európa legnagyobb zsidó sportrendezvényének otthont adjon. A közép-európai és a hazai zsidóság számára is fontos, hogy egy olyan különleges közösségi élményben legyen részük, amely generációkon keresztül adhat újra erőt a vallásukat nem feltétlen gyakorló hazai zsidók számára.

Az első Európai Maccabi Játékokat közel 90 éve Prágában rendezték, azóta először tér vissza az esemény a közép-európai régióba. Az esemény a sporton túl egyben jelentős zsidó kulturális esemény is.
A Játékok rendezésétől függetlenül született meg egy másik kormányhatározat, ami infrastrukturális beruházásokról rendelkezik.

Ez egy 30 milliárdos beruházás, amelyik jóval túlmutat a Játékokon.

Magával a beruházással nem a szervezőket, nem a Maccabit, nem a Mazsihisz-t. és nem az MTK-t bízták meg, hanem állami fejlesztésről van szó. Az építtető a Nemzeti Sportközpontok (NSK), míg a megvalósulást követően az ingatlan vagyonkezelője az MTK lesz.

A beruházás az Európai Maccabi Játékokra ugyan elkészül, akkor vehetik birtokukba a sportolók a világ minden tájáról, azonban az esemény után a kormány tervei szerint a hazai utánpótlás sport egyik fellegváraként fogják üzemeltetni.

És ön ezt elhiszi?


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »