Ezért követik annyian Vona Gábor és a Jobbikot

Ezért követik annyian Vona Gábor és a Jobbikot

A Jobbiknak ezzel már kétszer annyi rajongója van, mint a kormánypártnak vagy akár az MSZP-nek, és négy-ötször annyi, mint a DK-nak vagy az LMP-nek.

A pártok közötti online verseny mellett persze ennél is fontosabb az oldalak aktivitása. Eszerint a Jobbik elnöke magasan a legaktívabb politikus a közösségi felületen.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltjén kívül csak a miniszterelnöknek van 500 ezer feletti követője, Orbán Viktor 570 ezer rajongóval rendelkezik.

Hírdetés

A Jobbik 476 ezer követővel messze a legnépszerűbb párt a hazai közösségi médiában, több mint kétszer annyian kedvelik, mint a kormánypárt vagy az MSZP oldalát és négy-ötször annyian, mint a lényegesen lemaradó DK és LMP oldalait. 

Mint ismert, Vona Gábor és a Jobbik Facebook közösségi média sikerét nem mindenki nézte jó szemmel, a közelmúltban a sajtó is beszámolt róla, hogy többnyire indiai álprofilok tömeges lájkjával akarták lejáratni több év erőfeszítését. Az oldal adminisztrátorai időben észrevették, és törölték a kéretlen követőket.

Jobbik: támadás érte Vona Gábor Facebook-oldalát

A párt azt írja: a támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől-egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az 500.000 rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárítottak, az álprofilokat fokozatosan távolítják el az oldalról.

A Jobbik és Vona Gábor oldalának sikere köszönhető annak is, hogy az közpénzből működő közmédia és a szintén közpénzből működő fideszes médiában csak akkor lehet hallani a Jobbikról, amikor a Fidesz központjában kitalálnak egy-egy újabb hazugságot. Ebből viszont az is következik, hogy akik első kézből akarnak információt szerezni a Jobbik elnökéről és a pártról, az követni fogja az oldalát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »