Ezért szeretjük az Indexet

Ezért szeretjük az Indexet

Az Index blogbejegyzésében a homoszexualitás került az első helyre.

Tényleg ez lenne a legjobb dolog Luxemburgban?

Ha az ember néhány üres, szabad órájában elkezd egy kicsit böngészgetni az interneten, időnként egészen különleges „gyöngyszemekre” bukkanhat.

Számomra ilyen volt a minap az Indexhez tartozó blogoldalon megjelent bejegyzés.

Címe: Tíz dolog, amiért jó Luxemburgban élni

Kíváncsiságból rákattintottam, arra számítva, hogy majd valami valóban pozitív dologgal kezdi a felsorolást a blogger, ám nagyot kellett csalódnom.

Már a szerkesztő által írt bevezető is érdekes volt: „Luxemburg Európa és a világ egyik leggazdagabb helye, nyilván nem lehet olyan nehéz 10 olyan dolgot összeszedni, amiért jó ott élni – gondolná az ember. Szerencsére azért Vera posztja nem erre koncentrál, hanem olyasmikre, melyek kellemesebbé teszik az életet, és nem feltétlenül a pénztől függenek.”

Kellemesebbé. No vajon ezek mik lehetnek? – furdalt a kíváncsiság ás lejjebb görgettem.

Hírdetés

1. pont: Meleg a miniszterelnök

„Nekem nagyon jó érzés, hogy ez egy olyan ország, ahol a melegség nem hogy nem tabu, de az ország első embere is meleg, ráadásul ittlétem óta nem találkoztam ezzel kapcsolatban semmilyen negatív megjegyzéssel, épp ellenkezőleg. Egyébként a helyettese, a szociális ügyekért felelős miniszter is meleg.” – indokol a Vera nevű blogger.

A blogbejegyzést végigolvasva mindenki számára egyértelmű az a provokáció, ahogy a szerző Magyarországgal és különösen a katolicizmussal állítja szembe és hozza fel példának a szélsőséges liberalizmus egyik nyugat-európai fellegvárát, ahol a katolikus nagyherceg vétóhoz való jogát is eltörölték akkor, amikor kiderült, hogy a melegházasságot engedélyező törvényt nem fogja jóváhagyni.

Természetesen az Index-blog szerzője szerint ez egy nagyszerű dolog.

Azon gondolkoztam, hogy ha én írnék blogot és bejegyzésemnek az lenne a címe, Tíz dolog, amiért jó Magyarországon élni, mit írnék az első helyre.

Valószínűleg ezt: A miniszterelnök egy több mint három évtizede boldog házasságban élő, ötgyermekes családapa, sőt ma már nagypapa.

Tessék választani!

Juhász Attila

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »