Ezt az eredményt az igazi bundakirályok is megirigyelnék

Az U17-es Aramis SE futsal csapata 40-3-ra verte a Budaörsre látogató Veszprém gárdáját. Így behozták az előttük álló Győrrel szembeni 32 gólos lemaradásukat és letaszították a bajnoki trónról a már ünneplő zöldeket. Van kérdés?

A futballtörténelemben már nem egyszer előfordult, hogy egy csapat méretes zakóval küldte haza ellenfelét. A legutóbbi eset, amelyről elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be egy magyar U17-es férfi futsal mérkőzésen történt, ahol a budaörsi Aramis SE 40–3-ra verte a Veszprém csapatát.

Ez az eredmény akkor válik igazán érdekessé, ha hozzávesszük a következőket: a találkozót megelőzően a bajnokságban addig élen szereplő Győr csapata weboldalán jelentette be, hogy büszke arra a fiatal csapatra, amely elhódította az U17-es bajnoki címet. A srácoknak és a vezetésnek minden okuk megvolt az ünneplésre, hiszen az addig mögöttük álló Aramisnak utolsó meccsén 32 góllal kellett volna nyerniük, hogy megelőzzék az ETO-t.

Furcsa mód, az Aramisnak kétszer húsz perc alatt (eddig tart ugyanis egy futsalmeccs) sikerült ledolgoznia a hátrányát és elhódítania a trófeát. Az eseménysor több kérdést felvet:

– Hogy tud az az Aramis SE az U17-­es bajnokság felsőházi rájátszásában egy meccs alatt negyven gólt lőni, amikor a korábbi kilencen „csak” 56 találatig jutott. Most egy meccs alatt meglőtték az addigi góljaik 71,4 százalékát.

– A Veszprém csapata a rájátszás kilenc meccsén összesen 80 gólt kapott, majd az utolsó meccsen 40-et, tehát 50 százalé­kát kapta be egy meccs alatt, mint az azt megelőző kilenc meccsen.

Hírdetés

– A korábbi Veszprém–Aramis mérkőzés végeredménye 2–­5 lett.

– Az idény során még sosem fordult elő a felsőházban, hogy csere nélkül állt volna ki a Veszprém. Azelőtt mindig volt legalább két cseréjük.

– Az említett találkozóra mindösszesen öten lettek nevezve, abból is kettő kapus.

– A Veszprém addigi legnagyobb vereségét az ETO-­tól szenvedte el, de akkor is „csak” 14-1­-re kaptak ki.

– A 15. percben 4 gólt lőtt az Aramis, ez azért sportszakmailag eléggé érthetetlen.

A veszprémiek kapusának meccs közben ráadásul még az ujja is eltört, ám mezőnyben folytatta a játékot, ugyanis a bakonyiak nem szerették volna „befolyásolni” a bajnokság végkimenetelét. A veszprémi csapat edzője, azóta törölt Facebook-posztjában még azt is megmagyarázta mennyire büszke csapatára, hiszen annyira kevesen voltak, hogy a cserekapusnak kellett beállni a mezőnybe.

És még egy apróság: a hazai Aramis edzője az a korábbi REAC-játékos, Csopaki István akinek neve a bundabotránnyal kapcsolatban is felmerült.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »