Fekete Zsolt lesz Salgótarján polgármestere

Fekete Zsolt lesz Salgótarján polgármestere

Fekete Zsoltot (MSZP, DK, Tarjáni Városlakó Egyesület) választották meg polgármesternek a részeredmények szerint a vasárnapi salgótarjáni időközi választáson.

A szavazatok 77 százalékának feldolgozása alapján Fekete Zsolt a voksok 52 százalékát kapta meg. Simon Tibor (Fidesz-KDNP) a szavazatok 40, Hulitka István (Jobbik) 6, Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt) 2 százalékát szerezte meg.

A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett újra településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

Tóbiás: a salgótarjáni választás reményt és hitet ad

A salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, hogy egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országot teremtsünk – mondta Tóbiás József vasárnap Salgótarjánban, ahol a nem hivatalos végeredmény alapján Fekete Zsolt, a baloldal jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást.

Az MSZP elnöke tapssal kísért, „megnyertük, megnyertük” skandálás közepette érkezett meg Fekete Zsolttal és segítőikkel a párt salgótarjáni irodájánál tartott esti sajtótájékoztatóra.

Tóbiás József elsőként azt mondta: „köszönet Dóra Ottónak, barátunknak, aki elindította azt a változást, amit ma megerősített a város. És köszönet Salgótarjánnak, hogy volt bátorsága nemet mondani a gyűlöletkeltésre, a zsarolásra, a fenyegetésre, és a békés építkezést választotta.”

A Jobbik békés politikai együttélést szeretne

A Jobbik gratulált Fekete Zsoltnak, a salgótarjáni időközi polgármester-választás szocialista győztesének, egyúttal felajánlotta szakmai támogatását a város vezetésének.

Hírdetés

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és Hulitka István, a párt salgótarjáni polgármesterjelöltje az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben hangsúlyozta:: a Jobbik olyan békés politikai rendszert szeretne felépíteni, amelyben a különböző politikai erőknek nem a másik hazug lejáratása a fő célja, hanem a rájuk szavazó közösség minél hatékonyabb képviselete.

Salgótarján egy szocialista város, amelyet a kormány a kampány során megzsarolt, de a megyeszékhelyen minden maradt a régiben: az elhunyt szocialista polgármestert a helyettese váltja – írták a közleményben.

Kiemelték, a kiélezett helyzet miatt a salgótarjániak a két esélyesebb jelölt között döntöttek, ám ez nem tükrözi az országos helyzetet, mivel a Jobbik szavazóbázisa jóval magasabb mind az országban, mind Salgótarjánban.

A politikusok megjegyezték továbbá, hogy a Jobbik végig tiszta, programközpontú kampányt folytatott, megmutatva, hogy mocskolódás és sárdobálás nélkül is lehet kampányolni. „A jelen választás eredményétől függetlenül segíteni fogjuk a salgótarjáni embereket, egyúttal felajánljuk szakmai támogatásunkat a város vezetésének” – fogalmazott Sneider Tamás és Hulitka István.

Salgótarjánban többen szavaztak most, mint legutóbb

A választásra jogosultak csaknem fele szavazott vasárnap az időközi polgármester-választáson, a részvételi arány magasabb volt, mint a 2014 októberében tartott önkormányzati választáson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 17.30-ig a 30910 választópolgár közül 14209-en leadták voksukat.

A 2014-es önkormányzati választás 37,56 százalékos részvétel mellett zajlott Salgótarjánban.

A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett újra településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »