Feljelentést tesz a Párbeszéd politikusa a kéretlen fideszes levelek miatt

A Párbeszéd szerint a Fidesz részéről adatlopás történt, Tordai Bence, a párt szóvivője pedig érintettként feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság-hatóságnál, és beszámoltatja az ügyben a belügyminisztert is – ez áll a politikai alakulat által kiadott közleményben. 

„A választás elcsalására tett legújabb kísérlete keretében a Fidesz a személyes adatainkat lopta el, hogy hazug propagandájukkal spammelhessenek. Orbán Viktor tanácsadója, Bakondi György a napokban elismerte, hogy félmillió e-mail-címet árasztott el kéretlen levelekkel, és azt állította, hogy az érintettek megadták az adataikat. Csak azt nem tette hozzá, hogy nem a Fidesznek, hanem az ügyfélkapun keresztül az államnak, vagy valamelyik helyi önkormányzatnak” – írják a kommünikében.

Szerintük azóta kiderült, Bakondi György miniszterelnöki megbízott, belbiztonsági szaktanácsadón kívül mások is törvényt sértettek: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Simicskó István honvédelmi miniszter, valamint Gál Kinga, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője is spammelt.

Nemrég sokan kaptak levelet Bakondi Györgytől úgy, hogy nem kérték: a Fidesz szerint a párt „a jogszabályoknak megfelelően csak azokkal veszi fel a kapcsolatot, akik erre felhatalmazást adtak”. Sok fölháborodott címzettnek viszont fogalma sincs, hogyan szerezte meg a Fidesz az e-mail-címüket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »