Feloszlatják-e a Szebb Jövőért Polgárőrséget?

Feloszlatják-e a Szebb Jövőért Polgárőrséget?

2014. március 12-én, délelőtt 10.30 órától tartják a Gyulai Törvényszéken a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatására irányuló, immár harmadik éve húzódó persorozat újabb tárgyalási napját. Ezen a napon nagy valószínűség szerint már ítélethozatal várható.

A tavalyi évben első fokon, Gyulán elutasította a bíróság az egyesület ellen benyújtott keresetet, amit az ügyészségi fellebbezés következtében a Szegedi Ítélőtábla, egy különösen visszatetsző tárgyalás után helyezett vissza Gyulára, az első fokra. A feloszlatási per egyébként gyakorlatilag oka fogyottá vált mivel a Gyulai Törvényszék időközben bejegyezte az egyesület névváltoztatását és elfogadta az új alapszabályát is.

Az ügyészség továbbra sem tárt fel valamire való bizonyítékot a Szebb Jövőért Egyesület ellen.

Az ügyészség részéről a vádat képviselő Rajnainé dr. Hugyecz Ilona az egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai ellen indított szabálysértési ügyek becsatolásával igyekezett az előző tárgyalási napon a bíróságot meggyőzni a szervezet feloszlatásának szükségességéről.

Az eset szépséghibája csupán annyi, hogy ezek a futószalagon kreált szabálysértési ügyek a legtöbb esetben az egyesület tagjainak és szimpatizánsainak felmentésével végződtek.

A vád egyéb iránt már az egyesület tagjainak magánemberként elkövetett szabálysértési ügyeit is próbálja összemosni a szervezeti tevékenységgel. Fontos megemlíteni, hogy jogerős elmarasztaló büntetés az egyesület tagjai ellen továbbra sincs. Ennek ellenére a szervezett vezetője László Attila úgy döntött nem nyilatkozik a bíróság előtt arról, hogy az ügyészség által felsorolt személyek tagjai a szervezetnek, vagy sem.

Álláspontja szerint, ha nyilvánosságra hozná az egyesület tagnyilvántartását azzal adatvédelmi jogokat, sértene és megrendülhetne benne a szervezet tagjainak a bizalma. Egyébiránt az egyesület tevékenysége nyilvános és nyomon követhető, semmilyen titkolni valója nincs és már négy éve a hatályos törvények betartásával és a törvényi változásokhoz igazodva fejti ki tevékenységét.

A közhasznú szervezet eközben egyre aktívabb. Tagjai számtalan bűnelkövetőt adtak az elmúlt évek során rendőri kézre. Képviselték a megfélemlített magyar polgárok jogait, segítenek jogérvényesítési lehetőségeik érvényre juttatásában, karitatív akciókat szerveznek és ott állnak a védtelenek mellett utolsó reményként.

Ezért a szervezet vezetője kéri szimpatizánsait és azokat az embereket, akiknek az elmúlt években a segítségére voltak, hogy március 12-én, legyenek ott velük a Gyulai Törvényszéken. Legyenek ott minél többen, hogy jól érzékelhető és nyomatékos legyen az esetleges kétkedőknek is a szervezett társadalmi szerepvállalásának fontossága és szükségessége.

Az Igazság mindenek felett!

Szebb Jövőért Egyesület
Országos sajtó


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »