Félreérthetően idézte egy amerikai lap Trumpot Kim Dzsongunról szólva

Félreérthetően idézte egy amerikai lap Trumpot Kim Dzsongunról szólva

A The Wall Street Journal a neki adott interjúban rosszul idézte Donald Trump amerikai elnököt, amikor azt írta, az elnöknek „valószínűleg jó kapcsolata van” Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral – tudatta helyi idő szerint szombat éjjel a Fehér Ház. Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője úgy véli, „az álhírgyárosok ismét lecsaptak”: rosszul idézték az elnököt, aki a Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Abe Sinzó japán kormányfővel ápolt jó kapcsolata mellett a Fehér Ház szombati tájékoztatásában azt mondta: „valószínűleg Kim Dzsongunnal is nagyon jó kapcsolatom lenne”, tehát feltételes, és nem kijelentő módban beszélt.

Sanders az interjúról készült hangfelvétel releváns részletét is közzétette a Twitteren. A köznyelvi beszélt angolban a kijelentő és a feltételes mód között az alanyhoz csapott egyetlen kiejtett „d” hang a különbség (I és I’d), a felvétel pedig nem túl jó minőségű.

Trump mondata nagy érdeklődést keltett, mert hivatalban lévő amerikai elnök még sosem beszélt észak-koreai diktátorral – igaz, Trump sem erősítette meg, hogy beszélt Kimmel. A Trumpot rendszeresen bíráló sajtó ugyanakkor arra mutatott rá, hogy nehezen értelmezhető, ha az elnök azt mondja, hogy valószínűleg jó kapcsolata van valakivel. Feltételes módban viszont a mondat értelmet nyer.

Trump és Kim az elmúlt évben személyeskedésig menő verbális offenzívát indított egymás ellen, miközben Phenjan fokozatosan fejlesztette nukleáris fegyverzetét, s azt állítja, immár képes csapást mérni az Egyesült Államokra.

pic.twitter.com/u9MHhxkOt0— Sarah Sanders (@PressSec) 2018. január 13.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »