Ferenc pápa: törődni kell a kirekesztettekkel és a szegényekkel

Ferenc pápa: törődni kell a kirekesztettekkel és a szegényekkel

A testvériesség fontosságát hangsúlyozta az emberi együttélés szempontjából Ferenc pápa húsvéthétfőn a Szent Péter téren összegyűlt zarándokok előtt.

Ferenc pápa a húsvéthétfői imádságában sem feledkezett meg a szegényekről és a kirekesztettekről, és a dolgozószobájának ablakából elmondott Regina coeli (Mennyek Királynője) imádságában kijelentette, testvériesség nélkül nincs társadalmi igazságosság. Egymás felé fordulás nélkül nem lehet egy társadalmat felépíteni – mondta a szentatya a Szent Péter téren összegyűlt több tízezer hívőnek. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, csak a testvériesség képes tartós békét biztosítani, a szegénységet leküzdeni, a feszültségeket és háborúkat megszüntetni, a korrupciót és a bűnözést kiirtani. Reményének adott hangot, hogy a testvériesség és az egymás felé fordulás, amit húsvétkor megtapasztalunk, életformává válik, és minden emberi kapcsolatot lélekkel tölt meg.

Az egyházfő óvott a bezárkózás veszélyétől, attól, hogy az emberek csak a saját életükre gondoljanak. – Törődnünk kell a testvéreinkkel, mindenekelőtt a szegényebbekkel és a kirekesztettekkel. Testvériesség nélkül nem lehet egyházi vagy civil közösséget építeni – mondta Ferenc pápa.

A Regina coelire, amely húsvétkor az úrangyala imádságot helyettesíti, rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, egész nap terrorellenes alakulatok és különleges rendőri erők őrzik a Vatikán környékét. A Szent Péter teret lezárták, csak mágneskapun át, szigorú ellenőrzés után, egyenként lehet belépni oda.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »