Fico: az SaS jelent kockázatot a demokráciára nézve

Fico: az SaS jelent kockázatot a demokráciára nézve

POZSONY. Robert Fico kormányfő úgy véli, hogy ha a Szabadság és Szolidaritásról (SaS) ma a kormányban lenne, akkor lehallgatná a polgárokat és vizsgálgatná a számláikat.

Robert Fico kormányfő kijelentette: nem akarja azt, hogy az embereket lehallgassák Szlovákiában, és a számláikról szóló információk kerüljenek napvilágra. Ekképp reagált azokra az információkra, amelyek elmondása szerint źubomír Galko (SaS) miniszter idejében a lehallgatásokról jelentek meg.

Galko a közzétett értesülések kapcsán elmondta: azokhoz semmi közük sincs a vádaknak. A lehallgatások a titkárnőket, az újságírókat és a sofőröket érintették – írja az Aktuality.sk internetes portál.

Kíváncsiak voltak az emberek SaS-ról alkotott véleményére

„Az embereket csak azért hallgatták le, hogy megtudják, ők hogyan vélekednek a Szabadság és Szolidaritásról (SaS)“ – jelentette ki a kormányfő. Az ellenzéknek több múltban történt dolgot is megemlített.

„Miškov ex-miniszter vallomása szerint Galko vitte a lehallgatott személyek jegyzékét az SaS-központba“ – érvelt a kormányfő. „Ez egy olyan botrány, aminek nincs párja“ – tette hozzá, megemlítve azt is, hogy feladatának tartja a szabadság védelmét Szlovákiában.

Azt hangoztatta, hogy kormánya sosem tett demokráciaellenes lépéseket. „Nem kétlem azt, hogy ha a SaS helyet kapna a kormányban, akkor lehallgatná az embereket, vizsgálná a számláikat…“ – jelentette ki.

Fico: az SaS veszélyt jelent a demokráciára

„E pártot ma kockázatnak tartjuk a demokráciára nézve “ – hangsúlyozta. „A titkosszolgálatot sosem utasítottam arra, hogy önöket figyelje“ – mondta az újságíróknak. Hozzátette: az efféle trükköknek semmi közük sincs a demokráciához.

Fico ma újból kizárta azt, hogy a jövő évi államfő-választáson jelöltetné magát államfőnek.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »