Fidesz: a civilek nem akarnak átláthatók lenni

A Fidesz szerint a “migránspárti Soros-szervezetek” nem akarnak átláthatók lenni, ezért támadják a civil törvényt, most az Alkotmánybíróságon (Ab) is, amivel semmibe veszik a magyarok véleményét.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy 23 civil szervezet alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hez a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt. A civilek jogilag aggályosnak és társadalmilag károsnak tartják a törvényt, hozzátéve, az kizárólag arra alkalmas, hogy a szervezetek hitelességét és az irántuk megnyilvánuló közbizalmat aláássa.

A közlemény szerint a “migránspárti Soros-szervezetek” kezdettől támadják a “külföldről pénzelt” szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, mert nem akarják, hogy átlátható legyen, külföldről ki és mekkora összeggel támogatja őket.

Azok a Soros-szervezetek, amelyek megtagadják a regisztrációt és továbbra is titkolóznak, nemcsak a magyar törvényeket veszik semmibe, hanem a magyar emberek véleményét is – írta, hozzátéve: a nemzeti konzultáción ugyanis a válaszadók 99 százaléka támogatta a törvényt.

A közbizalmat kizárólag az ássa alá, hogy ezek a szervezetek titkolóznak, és nem hajlandók bevallani, hogy milyen pénzekből és kinek az érdekében segítik a migrációt – fűzte hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »