Fideszes bosszú: letiltották Hatvan polgármeserét az iskolai megnyitókról

Fideszes bosszú: letiltották Hatvan polgármeserét az iskolai megnyitókról

A polgármesterről és az államtitkári szintig nyúló fideszes belharcról már mi is írtunk korábban. A korábbi városvezető, azóta fejlesztési államtitkárként működő Szabó Zsolt ugyanis úgy összeveszett utódjával, a szintén fideszes Horváth Richárd polgármesterrel, hogy már nyíltan mocskolja őt a helyi sajtóban, az állami pénzek pedig feltűnően kerülni kezdték Hatvant.

Ez az ellenségeskedés odáig vezetett, hogy a feloszlatott, majd újjáalakult városi Fideszből végül ki is maradt a polgármester. A kicsinyes játékok, az idült bosszúhadjárat lépései azonban folyamatosak, és most újabb példát hoztak, még ha igen kicsinyesnek tűnőt is.

Az Alfahír információi szerint egy múlthét csütörtöki zárt ülésen a városi oktatási intézmények igazgatóinak informális úton kiadták, hogy a szeptember elseji tanévnyitókra ne hívják meg Horváth Richárd polgármestert, azokon legfeljebb Szabó Zsolt államtitkár tarthat megnyitóbeszédet.

Különböző forrásokból úgy tudjuk, ez a kérés az államtitkár egyik bizalmi emberétől hangzott el, és az esetet ehhez illeszkedő lépések is követték.

Lapunknak a polgámester elismerte, hogy eredetileg két helyi iskolában tartott volna beszédet: az egyik a Lesznai Anna Módszertani Intézmény, míg a másik a Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium lett volna. Utóbbi viszont az ülés után nem sokkal levélben tájékoztatta őt arról, hogy

időhiány miatt mégsem tudják fogadni a rendezvényen.

Hírdetés

Megkerestük a Bajza gimnáziumot, de egymásnak ellentmondó ígéretek után végül nem tudtunk beszélni Pappné Dr. Forgács Edit igazgatóval. Így azt sem tudtuk tőle megkérdezni, hogy milyen időhiányról volt szó, vagy hogy ki fog végül beszélni a rendezvényükön. Merthogy más forrásokból úgy értesültünk, hogy a polgármestert visszautasító Bajzában másnak jutni fog idő a beszédre:

méghozzá a rivális államtitkárnak, Szabó Zsoltnak.

Kérdésünkre a polgármester még annyit elmondott, hogy ők is hallottak az állítólagos ülésről, ahol a meghívása ellen buzdították az iskolaigazgatókat, és sajnálja, hogy ilyen kényelmetlen helyzetbe hozták az érintett pedagógusokat.

A Lesznaiban viszont úgy tűnik, ezek ellenére is beszélhet majd a városvezető, noha az Alfahír megkeresésére az intézmény határozottan elzárkózott a válaszadástól.

Körbekérdeztük az összes állami fenntartású hatvani iskolát, és többségéből azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az igazgatón kívül más nem is tart beszédet.

Az államtitkár és a polgármester közötti ellentét viszont láthatóan folytatódik, még ha a pályázatok elfektetése vagy a helyi bulvársajtó felhasználása helyett ezúttal az iskolaigazgatókat használták is fel egy kicsinyes bosszúra a hevesi városban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »