Fiktív számlákkal szerzett pénzből kampányolt volna az ORÖ-elnök

Fiktív számlákkal szerzett pénzből kampányolt volna az ORÖ-elnök

Balogh János üzérkedését hangfelvétel buktatta le. A cigányvezető ugyan MSZP-snek mondja magát, lakóhelyén mégis kész a Fidesz mellett agitálni. Ajánlatára nemet mondott a kiszemelt vállalkozó, a Magyar Nemzet pedig a hangfelvétel ismeretében feljelentést tett. Balogh János a közelmúltban egyébként azt javasolta az ORÖ-nek, hogy utalják vissza az államnak a kampányra kapott tízmilliókat, nehogy a pénzt tisztességtelenül költsék el.

2013 márciusában ítéletidő tombolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány térségében. A vihar megrongálta a villanyvezetékeket, a helyreállításban a katonaságra is szükség volt. A munkálatokról a köztársasági elnök a helyszínen tájékozódott a honvédség főparancsnokaként. Áder Jánost elkísérte a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Vinnai Győző, aki akkoriban megyei kormánymegbízott is volt.

„Itt vagyunk, a honvédség erői itt vannak, a rendőrség erőit összevontuk, a megyei védelmi törzs működik” – fogalmazott az akkori kormánymegbízott.

Vinnai Győző 2014-ben újrázott parlamenti képviselőként. A Fidesz idén is benne látja az egyik szabolcsi győztest. Kampányszekerét két hete Orbán Viktor is megtolta.

De nemcsak a miniszterelnök tartja nyerő embernek, hanem az Országos Roma Önkormányzat elnöke is a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint. Balogh János ibrányi, a kisváros roma önkormányzatában is benne van.

„Én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. Hát 12 milliárdnyi támogatás jön Ibrányba.” – fogalmaz Balogh János a felvétel tanulsága szerint.

Az ORÖ elnöke arra próbált rávenni egy helyi vállalkozót, hogy 3 és fél millió forintról állítson ki kamuszámlákat az Országos Roma Önkormányzatnak. A vállalkozó 5-600 ezer forint sápot kapott volna, a többi pénzt Balogh János magának kérte:

„Hármat visszahozol nekem.”

Balogh János a beszélgetés végén elárulta, hogy neki agitálnia a kampányban.

„Hivatalosan nem adhatom nekik oda, nem lehet úgy elszámolni vele, hogy most… Jó?”

A vállalkozó nemet mondott az ajánlatra, a Magyar Nemzet pedig feljelentést tett.

Az MSZP is

Balogh János 2016-ban került az ORÖ élére, megválasztásában – a hírek szerint – komoly szerepe volt Farkas Flóriánnak, a miniszterelnök romaügyi megbízottjának. Az ügyben az MSZP is feljelentést tesz.

„Balogh János nevű párttagunk nincs, az ORÖ elnökségében MSZP-delegált nincs, és ahogy a Magyar Nemzet állampolgári kötelességét teljesítve feljelentette Balogh Jánost, ugyanúgy tesz az MSZP is, megtesszük a feljelentésünket” – közölte Nyakó István sajtófőnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »