Fischer Iván a magyar diktatúráról írt Clintonnak

Egy bírósági ítéletnek eleget téve az amerikai külügyminisztérium nyilvánosságra hozta Hillary Clinton volt tárcavezető, jelenlegi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns 2011 és 2013 közötti levelezését.

Ezek között talált rá a Heti Válasz Fischer Iván karmester, a Fesztiválzenekar vezetőjének 2011-ben írott levelére, amelyet a Clinton család bizalmas tanácsadóján, Vernon Jordan ügyvéden keresztül juttatott el 2011-ben az akkori külügyminiszternek.

Hírdetés

Írásában Fischer óvatosságra inti a hazánkba látogató Clintont, hiszen a látogatása akár az Orbán-kormány jóváhagyásának tűnhet. Pedig tisztában kellene lennie vele, hogy a kormány épp lerombolja a demokráciát Magyarországon, és olyan rendszert vezet be, amely figyelmen kívül hagyja az emberi jogokat és a szólásszabadságot – állítja Fischer.

A karmester figyelmeztet, az akkori nagykövet, Eleni Kounalakis közel áll Orbánhoz, és így nem ad kiegyensúlyozott képet a magyar helyzetről. Fischer hangsúlyozza, ha Hillary Clinton nem ad ki nyilatkozatot, hogy aggódik a diktatórikus folyamatok miatt, az autokratikus rezsim támogatójának tűnik majd. Zárásként a karmester felajánlja segítségét, ha információra lenne szükség.

Az eredeti levél itt olvasható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »