Fletó sajnálja a kirabolt országot

A DK elnöke hétfő este fórumot tartott a XVI. kerületben.

A kertvárosi idillben Gyurcsány kifejtette, a miniszterelnök jelenleg ott tart, hogy eladja lelkét a sátánnak akár egyetlen szavazatért, egyetlen mandátumért is. Nem véletlenül mondta például Miskolcon azt, hogy a miskolciak ismerik, milyen az, amikor betelepülnek a városukba – ezzel vonva párhuzamot a romák avasi lakáshoz juttatása és a menekültek között.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az a kérdés, Orbán „képes-e megbukni tisztességgel”, vagy az történik, ami a 2002-es vagy 2006-os veresége után, csak ezúttal durvábban. Gyurcsány szerint egy esetleges Fidesz-vereséget követően arra kell készülni, hogy Orbánék megpróbálják minden lehetséges módon destabilizálni az országot.

Gyurcsány Ferenc lakossági fórumát a színpadról lelépve, a résztvevők között elvegyülve tartotta, mondván, ne kelljen már felfelé nézni. Gyurcsány szerint a miniszterelnök úgy viselkedik felnőttként, mint aki gyerekként nem kapott elég ólomkatonát: folyamatosan harcolni akar. Harcot emleget Sorossal, a menekültekkel, Brüsszellel, az ENSZ-szel, pedig a lehetőségek hiányával, a kiszolgáltatottsággal kellene hadakozni. „A miniszterelnök nem szabadságharcot folytat, hanem maga kívánja elfoglalni Magyarországot. Mert Orbán Viktor egy gazember – mondta Gyurcsány, aki reméli, „Hódmezővásárhely után még inkább elhiszik az emberek, hogy van választási lehetőség”.

A DK helyi képviselőjelöltje, Nemes Gábor fölidézte: amikor a 80-as években választókorú lett, nem értette, miért szükséges szavazni, ha nincs szabad választás, mire édesanyja azt válaszolta: nincs alku, el kell menni szavazni. Nemes szerint ma újra az egypártrendszer kialakulása fenyeget, ezért nincs alku, el kell menni szavazni.

false

Gyurcsány Ferenc a főleg idősebb publikum előtt beszélt a korrupciós ügyekről is, amikben szerinte nem az a legmegdöbbentőbb, hogy lopnak, „mert ezek szoktak lopni”, hanem a cinikus reakció, hogy azt hiszik, nem lesz következménye mindennek. Bár jelenleg a felelősségre vonás útjában ott áll a legfőbb ügyész, Gyurcsány szerint ha hatalomra kerülnének, első dolguk lenne csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy Polt Péternek csak a tyúkperek maradjanak.

Gyurcsány szerint az ellenzék lelkileg sokkal jobb állapotban van, mint négy éve. Ebbe belejátszik az is, hogy az emberek mára torkig vannak azzal, hogy köztörvényes bűnözők vezetik az országot. (…)

Gyurcsány Ferenc sűrű, lelkes taps közepette azt is kifejtette, a Fidesz az egyetlen párt, amelynek nincs írott programja. Négy éve legalább volt egy egyszavas lózungjuk: „Folytatjuk!” Gyurcsány szerint ez a választók lenézése. „Nem szabad ilyen emberekre szavazni! Ne engedjük, hogy az életünkkel játsszanak!”

A DK vezetője szerint április 8. tétje az is, hogy végre túl kell lépni a háborús pszichózison, mert „ez az ország tönkre fog menni, ha nem kötünk megállapodást egymással. Semmit nem kívánok jobban, mint hogy a magyarok szóba álljanak egymással.”

„Sajnálom ezt az országot, amit kiraboltak” – Gyurcsány a XVI. kerületben kampányolt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »