Földes László Hobo életműdíjas

Földes László Hobo életműdíjas

Földes László Hobo életműdíjas Juhász Katalin2024. 02. 05., h – 09:59 Budapest |

A magyar könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését vehette át Földes László Hobo azon a nagyszabású gálán, amellyel a közmédia tisztelgett a Kossuth-díjas blues-énekes, dalszerző és versmondó művészete előtt.

Hírdetés

A január 31-én rögzített, szombaton a Dunán sugárzott Petőfi Zenei Díj életműgálán a díjazottat dalokkal versekkel és személyes történetekkel köszöntötték a magyar zenei és színházi színtér kiválóságai. Kifejezetten erre az alkalomra készített egy-egy Hobo-feldolgozást Gubik Petra, Wolf Kati, Freddie, Németh Attila, Szabó Előd, Szarka Tamás, Takáts Tamás, a Csík zenekar, valamint a Sezlony zenekar. Freddie és Takáts Tamás egy különleges duettel is kedveskedett a díjazottnak. Mivel Hobo irodalmi és színészi tevékenysége is jelentős, gazdag életművét könyvek, film- és színházi szerepek, valamint önálló estek teszik teljessé, a tiszteletére Szűcs Nelli, Bodrogi Gyula és Gáspár Sándor verssel készült. Az est végén Hobo előadásában is hallhattunk néhány dalt.

A rangos elismerést a Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró Németh Alajos Lojzi adta át Hobónak. A magyar könnyűzene meghatározó alakja február 13-án ünnepli 79. születésnapját. Aki lemaradt a gálaműsorról, vagy újra szeretné nézni, a mediaklikk.hu címen megtalálja.

Ezzel egyébként nem fejeződött be az ünneplés a magyar közmédiában: pénteken a Dunán 20.35-től Hobo legendás József Attila-estjét láthatjuk Tudod, hogy nincs bocsánat címmel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »