Földi László: Brüsszel zsákutcába vitte Európát

Földi László: Brüsszel zsákutcába vitte Európát

Egy migráns támadt rá egy utasra a párizsi metrón még kedd este. A hírek szerint az áldozatnak az volt a bűne, hogy megkérte az illetőt, hogy ne dohányozzon. Nem ez az első eset, hogy a párizsi metróban migránstámadás történik. Közben Délkelet-Franciaországban öt embert vett őrizetbe a rendőrség terrorizmus támogatásának gyanújával. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a franciák egyelőre nem tudnak mit kezdeni az egyre terjedő radikális iszlamizációval.

A terrorista merényleteken túl két típusú, a civil emberek ellen irányuló támadást ismerünk: az egyik az úgynevezett szimbolikus támadás, akit valakiért kinézete, hajviselete, öltözködése, vagyis alapvetően vallása miatt támadnak, a másik esetben pedig köztörvényes bűnözők támadnak másokra, akik elszabadult indulatokkal, őrülettel teszik mindezt – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

A szakértő kifejtette: ennek oka, hogy nagyon sokan érkeztek illegálisan, illetve érkeztek olyanok is, akiket ide hívtak. Egy idő után azonban a várt „jólét” elmarad, elapadnak a korábbi segélyek, frusztrált helyzetbe kerülnek, ám ideológiailag fenntartják azt a jogot, hogy elsőbbrendűek, mivel muszlimok. Ennek az a veszélye, hogy magával ragadja azokat is, akik korábban normálisan éltek – fűzte hozzá Földi László.

Mint mondta, az ideérkezőkkel a hatóságok óvatosan bánnak, vagyis, ha ők követnek el bűncselekményt, a hatóság vagy félrenéz, vagy egészen enyhe módon kezeli a kérdést szemben az európai emberekkel. A no-go zónákban élők rájöttek arra, hogy ha arra hivatkoznak, hogy muszlimok, az plusz lehetőséget jelent a korábbi törvényes magatartással szemben. Ezzel nem csak nő a bűnözés Európa-szerte, de az egyébként nem muszlim követők is radikalizálódnak – magyarázta a szakember.

Földi László úgy vélte, nincs radikális, illetve mérsékelt iszlám – csak iszlám van. A muszlimok között van olyan, aki radikalizálódik és szó szerint veszi Mohamed tanításait. Vannak a mérsékelt, normális muszlimok, akik bár követik a vallásukat, de nem radikalizálódnak – fejtette ki.

Hírdetés

A francia rendőrök a végkimerülés szintjén állnak, hiszen állandó bevetésen vannak. Nem időszakokra kell őket mozgósítani, hanem minden egyes nap – tette hozzá.

A politika olyan irányba vitte Európát a brüsszeli vezetéssel, amely zsákutca; rossz stratégiát választottak és ezáltal kezelhetetlen helyzetet teremtettek – fűzte hozzá a szakértő, aki szerint mindenkivel be kell tartatni a törvényt, amennyiben ezt nem teszi meg, retorziót kell alkalmazni.

Meg kell szüntetni az illegális élethelyzeteket – hiszen identitászavarral küzdő tömegekkel fogunk szembe nézni, ha mindez így folytatódik – emellett aki illegálisan tartózkodik itt, azt ki kell utasítani Európából – magyarázta Földi László.

forrás: M1 Ma reggel

The post Földi László: Brüsszel zsákutcába vitte Európát appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »