Folyamatban Európa három felé való szakadása

Folyamatban Európa három felé való szakadása

A kereszténység szó alatt nem az egyházakat kell érteni, hiszen ez a fajta szellemi feltámadás inkább az emberi lelkekben jelenik meg és nem az egyházakból fakad.A világkép, világnézet, a vallás a legmeghatározóbb a társadalmi élet fejlődősében. Amilyen alapelveket vallunk, olyan kulturális, állami, gazdasági viszonyokat alakítunk ki azáltal. Amilyen kultúrát, szellemiséget hordoz egy adott ország, régió, úgy fog megváltozni az ország, régió jövője is.

Az elmúlt 200 évben Nyugat-Európát a materializmus uralta, ami kihatott Közép- és Kelet-Európára is.
Csakhogy a “semmiben” hinni, az NEM társadalmai összetartó erő!
Az anyagban hinni mint társadalmi eszme, nem tartható fel a végtelenségig.
A vallási-szellemi űrt a kulturális életben amit az ateizmus-materializmus hozott létre, előbb-utóbb újra fel fogja tölteni valami vallási-szellemi eszmeiség.
Ez törvényszerű!

Európa a jelenlegi tendenciák szerint, hatalmas változások előtt áll! Ha megnézzük a népesedési folyamatokat, akkor azt látjuk, ha egyetlenegy muszlim bevándorló nem érkezik Európába, akkor is radikálisan nő a muszlim népesség Európában.
Azok a nyugat-európai országok, amelyek támogatják a korlátlan bevándorlást az iszlám országokból, ott még radikálisabban alakulnak át a társadalmi viszonyok, népességi arányok szerint. Nyugat-Európában és a Balkánon a kulturális életben az iszlámnak egyre nagyobb befolyása lesz.

Közép-Európában katolikus, Kelet-Európában az ortodox kereszténység viszont egyre jobban erősödik. A materializmus által hagyott űrt a kereszténység kezdi felváltani.
Itt a kereszténység szó alatt nem az egyházakat kell érteni, hiszen ez a fajta szellemi feltámadás inkább az emberi lelkekben jelenik meg és nem az egyházakból fakad.
Ezzel nem szeretnénk az egyházak szerepét sem lebecsülni, hanem inkább egy eltolódásra hívnánk fel a figyelmet, ami az egyházközpontú kereszténységtől az emberi lélekben megszülető kereszténység felé halad.

Hírdetés

A térképen a népesedési és vallási világkép jelenlegi helyzetből kiindulva a legvalószínűbb Európai jövőképet állítottuk fel.
Ebből az rajzolódik ki, hogy Nyugat-Európa iszlamizálódni fog, Közép-Euróba és Kelet-Európa keresztény kultúrkör marad. Pár országra kérdőjelet tettünk, amik a jelenlegi helyzetből még egyértelmű. Bajorország, Ausztria, és Írországban a társadalmi folyamatok még nem dőltek el. Elviekben keresztény kultúrkörhöz fognak tartozni, de lehet hogy iszlamizáicó lesz ott is… Hasonló a helyzet Bulgária és Görögország esetében is. Elviekben ortodox keresztény kultúrkörhöz fognak tartozni, de lehet, hogy az iszlám lesz az erősebb.

Ami viszont biztosan látható, hogy Európa kulturális-szellemi élete nem lesz egységes, hanem három jól elkülöníthető részre fog szakadni, amik az állami-társadalmi életben is meg fognak jelenni.
A “Nyugat” legerősebb világnézete az iszlám lesz, a “Közép” legerősebb világnézete a katolikus és protestáns kereszténység, a “Kelet” legerősebb világnézete 70 év kommunizmus ellenére is az ortodox kereszténység lesz.

Közép-Európa Konföderáció

www.magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »