Folytatják a nyomozást az egymilliárdos fóti brókerbotrány ügyében

A Jobbik feljelentésére tavasszal nyomozás indult a fóti brókerbotrány ügyében, miután kiderült, hogy a település egymilliárd forintját nem államilag garantált államkötvényekbe, hanem vállalati kötvényekbe fektették be, így az szinte biztosan elveszett a város számára. A nyomozó hatóság novemberben érthetetlen okból megszüntette a büntetőeljárást.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A jobbikos feljelentők tiltakoztak a határozat ellen, Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő a legfőbb ügyészhez, Varga Zoltán Péter Pest Megyei közgyűlési képviselő a nyomozást megszüntető Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjéhez fordult az ügyben, majd ezt követően Fót Város Önkormányzata is panasszal élt a nyomozás megszüntetése miatt.

A tegnapi napon a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatta a feljelentőket, hogy a nyomozást megszüntető határozatot hatályon kívül helyezte, és a nyomozás folytatását rendelte el.

A Jobbik reméli, hogy a nyomozás során fény derül azok személyére, akik ily módon tették kockára a település vagyonának jelentős részét és ezen személyek felelősségre vonására is mielőbb sor kerülhet.

Merkwart Krisztián, a Jobbik fóti önkormányzati képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »