Fotóalbumnak is elmenne az észak-koreai kommunista pártlap alapos panmindzsoni tudósításcunamijának képanyaga

Rendkívül nagy terjedelemben, 61 fotóval tarkított riportokban és hírekben számolt be szombati számában Észak- és Dél-Korea vezetőinek előző napi csúcstalálkozójáról az észak-koreai Munkapárt hivatalos lapja, a Rodong Sinmun.

Hatoldalas hétvégi számában a lap négy oldalon foglalkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök tárgyalásaival, kezdve a két vezető történelmi jelentőségű kézfogásával a panmindzsoni demarkációs vonalon – ez volt szombaton a Rodong Sinmun címlapfotója -, de a találkozó egyéb részleteiről is mindenre kiterjedőn beszámolt az újság, köztük a két vezető faültetéséről és a közös nyilatkozat aláírása utáni összeölelkezésükről.

Hírdetés

Harmadik oldalán a dokumentum teljes szövegét is ismertette a phenjani kommunista rezsim szócsövének tekintett pártlap. A történelmi csúcstalálkozónak szentelt összeállítás negyedik oldalán pedig helyet kaptak a vezetők feleségei: ők is szerepelnek a díszvacsoráról készült képeken.

A pénteki Korea-közi csúcstalálkozón olyan zárónyilatkozat született, amely a Koreai-félsziget teljes atommentesítését célozza, továbbá békeszerződés kötését, miután az 1950-53-as koreai háború csak tűzszünettel zárult, és a két ország formális értelemben azóta is hadban áll egymással.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »