Francia sikerkapitány érkezhet a válogatott kispadjára

Francia sikerkapitány érkezhet a válogatott kispadjára

Elképzelhetőnek tartja Olivier Krumbholz, a francia női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, hogy leüljön a decemberben megüresedett magyar kispadra.

Olivier Krumbholz a 2017-es franciaországi férfikézilabda-világbajnokság keddi sajtótájékoztatóját követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A szakember jelenleg a torna versenyigazgatói teendőit látja el, vagyis ő felel azért, hogy színvonalasan rendezzék meg a tornát, és a csapatok semmiben se szenvedjenek hiányt. Emellett a szövetség új bázisának építésében is számítanak a munkájára.

Arra a kérdésre, hogy ha felkérnék, elvállalná-e a magyar női válogatott irányítását, így felelt: „Miért is ne?! Elsősorban továbbra is edzőként tekintek magamra.”

Az 1958-ban született Krumbholz 1998 és 2013 között irányította a francia női válogatottat, melyet 2003-ban vb-győzelemre, 2009-ben pedig vb-döntőbe vezetett, Emellett kijuttatta a csapatot a 2004-es és a 2008-as olimpiára. A tizenöt év alatt összesen tizennyolc világversenyen szerepelt a női válogatottal – írta korábban a Handball.hu.

Ismert, nemzeti csapatunk sportágtörténeti mélypontként a 11. helyen végzett a decemberi dániai világbajnokságon, és ezzel biztosan lemarad a riói olimpiáról. Az okokról bővebben itt írtunk. Németh András a kudarcot követően lemondott, a szövetség azóta kapitányt keres. A lehetséges utódok között sokan emlegették a Ferencvárost irányító Elek Gábort, ő azonban egyértelműen közölte, hogy nem szeretné elvállalni a posztot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »