Gáncs: Egyik párt sem sajátíthatja ki a keresztény értékeket

Gáncs: Egyik párt sem sajátíthatja ki a keresztény értékeket

Az emberek nem tudják mi a valódi szeretet – erre hívta fel a figyelmet Erdő Péter az Esztergomi Bazilikában a nagypéntek estéjén. Gáncs Péter arról beszélt, hogy egyik párt sem sajátíthatja ki magának a keresztény értékeket. Az evangélikus püspök azt mondta: nem tud egyetérteni azzal a gondolkodással hogy csak egy párt képviselheti a keresztény értékeket.

Hétfőig látható az Assisi Szent Ferenc-templom előtt a Jézust ábrázoló szobor. Az úgynevezett hajléktalan Jézusról a máltai szeretetszolgálat alelnöke azt mondta: nem csak a szobor nehéz hanem az üzenete is: hogy a legszegényebb emberekben kell felismerni a megváltót.

„Mi közünk hozzád, ehhez a Názáreti Jézushoz, aki itt fekszik a padon. Annyival egyszerűbb elképzelni őt illatosan, pirospozsgásan, de ő nem ilyen volt. A Názáreti Jézus olyan mint akit itt a padon látunk” – mondta Vecsei Miklós.

Erdő Péter az esztergomi Bazilikában arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek nem tudják mi a valódi szeretet.

„Mi emberek nem tudjuk igazán mit jelent szeretni. De te magad vagy a szeretet. Aki szeretetben él, benned él. Életedet adtad bűnös emberekért, pedig a jóvátevőért is alig vállal áldozatot az ember” – fogalmazott a bíboros.

A Hír TV Reggeli Járat című műsorunkban Gáncs Pétert a Húsvét idejére eső választási kampányról kérdeztük. Az evangélikus püspök azt mondta: nem tud egyetérteni azzal a gondolkodással hogy csak egy párt képviselheti a keresztény értékeket.

„Vannak pártok akik nagyobb arányban képviselik a keresztény értékeket, vannak akik kevésbé, de az én számomra mindig kicsit kockázatos, amikor egy párt azt igényli, hogy ő a keresztény, tehát azt gondolom, hogy Krisztust kisajátítani, hogy csak a miénk az egy teljesen fordított fölállás” – fejtette ki.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye vezetője húsvét alkalmából adott interjújában szinte szóról szóra ismételte meg a magyar kormány migrációval kapcsolatos állításait. Kiss Rigó László hozzátette: szerinte az igazi keresztényeknek nem lesz dilemma, hogy kire szavazzanak majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »