Gyorsan javul Julija Szkripal állapota

Már nem válságos és gyorsan javul Julija Szkripal állapota – közölte csütörtökön az MTI összefoglalója szerint az illetékes brit egészségügyi hatóság.

A 66 éves Szergej Szkripalt és 33 esztendős lányát eddig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) területileg illetékes részlege csütörtökön közölte: Julija Szkripal állapota stabilizálódott.

Christine Blanshard, a kórház orvos igazgatója az NHS-közleménnyel egy időben elmondta: Julija Szkripal jól reagál a kezelésekre.

Szergej Szkripal állapota a csütörtöki tájékoztatás szerint továbbra is válságos, de stabil.

http://mno.hu/

A Scotland Yard főparancsnok-helyettese szerdán közölte: Szergej Szkripal valószínűleg Salisburyben lévő otthonában szenvedett mérgezést, lánya pedig akkor éppen látogatóban volt apjánál.

http://mno.hu/

A nyugati országok határozottan felsorakoztak Nagy-Britannia mögött. Moszkva felajánlotta együttműködését az ügy kivizsgálásában, de kézzelfogható bizonyítékokat követel. Március 26-án pedig összesen 18 ország – köztük 15 EU-tagállam, így Magyarország is, valamint az Egyesült Államok, Kanada és Ukrajna – több mint száz orosz diplomata kiutasítása mellett döntött a Nagy-Britanniával való szolidaritás jeleként.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »